Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Snaigė ir elnias gelbsti žiemą“/Konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“/(31)

Spausdinti

Turbūt visi pastebėjote, jog pastaraisiais metais pas mus žiemų beveik nebūna. Tai yra jos tarsi ir būna, bet be sniego. Žodžiu, ne žiema, o kažkoks tai vėsus rudenėlis. O sniego nė šnipšt! Vos kelios balkšvos dėmės. Lyg miltais pabarstyta.

Daugelis vyresnių žmonių dar pamena tikras žiemas, kuomet spausdavo 30 laipsnių šaltukas, nuo kurio pyškėdavo tvoros, o sniego pusnys siekdavo kone vaikų pažastis. Netikit? Galvojat, jog meluoju? Paklauskit savo močiučių ar senelių ir jie jums patvirtins, jog sakau gryną tiesą.

Žinoma, dėl besniegės žiemos kaltas klimato atšilimas ir intensyvi žmonių veikla. Bent taip teigia gudročiai mokslininkai. Tačiau, pasirodo, yra dar viena priežastis, kodėl pastaraisiais metais mūsų laukus, miškus ir pievas nenukloja baltas sniego patalas. Kokia? Apie tai sužinosite perskaitę dešimtmetės Simno gimnazijos 4b klasės mokinės Smiltės Armanavičiūtės nuotaikingą elniuko Ronijaus, snaigės Blizgės ir kiškučio Šoklio istoriją „Snaigė ir elnias gelbsti žiemą“, kurioje netruks nei tikros draugystės, nei įvairiausių nuotykių.

Tad dėkojame Smiltei už šaunią pasakėlę, na, o mes jau šimtas aštuonioliktą kartą primename, jog visi norintys dalyvauti šventiniame konkurse „Stebuklinga kalėdinė pasaka“ jas gali mums siųsti iki sausio 6 d, adresu: skaitykla@alytus.rvb.lt

Beje, iki konkurso pabaigos liko tik 3 dienos! Tad paskubėkite!

Primename, jog smulkesnę informaciją apie konkursą galite rasti mūsų bibliotekos tinklalapyje, adresu: https://www.alytus.rvb.lt/?p=30463

Arnoldas Šatrauskas