Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Kalėdų dvasia mumyse“ /Konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“/(28)

Spausdinti

Pastarosiomis dienomis ne vieną mūsų apninka liūdesys. Nežinia iš kur jis atslenka ir kur jis įsirango, bet kad ir kaip bandai juo atsikratyti – nepavyksta: liūdna nors tu ką! O ir oras už lango optimizmu nekvepia ir labiau primena vėlyvą rudenį, nei žiemą. Pastoviai merkia įkyrus lietus, it apuokas ūbauja vėjas ir, žvelgdamas į ašarotus langų stiklus, nejučia pagalvoji, jog Kalėdas pavogė ne Grinčas, o Pliurzius.

Bent taip mano Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos penktokė, vienuolikmetė Kamilė Danilevičiūtė, gyvenanti ir kurianti Ūdrijoje, kuri atsiuntė mums prasmingą pasaką „Kalėdų dvasia mumyse“.

Pasak Kamilės, vienintelis būdas išblaškyti tą nelemtą liūdesį – nesėdėti sudėjus rankų, o pačiam leistis į kalėdinės nuotaikos paieškas, nelaukiant, kol kas nors tai padarys už mus. Ir kai pagaliau išsirengi ieškoti tos kalėdinės dvasios, kuri išvaikytų tavo liūdesį, tik po ilgų klajonių supranti, jog toji gerumo dvasia visą laiką gyveno mumyse ir kad pakanka tik mūsų noro, kad pasidalintume šia kalėdine šiluma su kitais.

Kaip tai pavyko padaryti Kamilės herojai – sužinosite perskaitę jos kalėdine dvasia persmelktą pasakėlę, o mes jau šimtas penkioliktą kartą primename, jog visi norintys dalyvauti šventiniame konkurse „Stebuklinga kalėdinė pasaka“ jas gali siųsti iki sausio 6 d, adresu: skaitykla@alytus.rvb.lt

Primename, jog smulkesnę informaciją apie konkursą galite rasti mūsų bibliotekos tinklalapyje, adresu: https://www.alytus.rvb.lt/?p=30463

Arnoldas Šatrauskas