Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Kaip Grinčas pavogė Kalėdas“/Konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“/(17)

Spausdinti

Visi žinome, matėme arba bent jau girdėjome, jog kažkur toli, tarp snieguotų kalnų viršūnių ir pusnimis padengtų išlakių eglių yra įsikūręs gražus ir mielas Kasvilio miestelis. Miestelis būtų kaip miestelis – tačiau jo gyventojai kasiukai yra lengvai pamišę dėl Kalėdų. Visi jų labai laukia, dekoruoja namus, puošia didžiausias eglutes, kepa sausainius, perka dovanas, repetuoja kalėdines giesmes… Tačiau yra viena ypata, kuriai šis kasiukų keliamas šventinis šurmulys, švelniai tariant, lenda per gerklę – tai žalias gauruotas atsiskyrėlis Grinčas, kuris nusprendė kartą ir visiems laikams sustabdyti Kalėdas – ogi jas pavogti!

Klasika visuomet klasika. Ir nieko tu čia, žmogau, nepadarysi. Tą turbūt geičiausiai suprato ir 5 klasės moksleivė iš Santaikos Lėja Šalčiūtė, atsiuntusi mums savąją garsios pasakos versiją, kurioje gerumas ir draugiškumas, kaip visada, įveikia pačias didžiausias kliūtis. Netikite? Paskaitykite Lėjos pasaką – ir patys įsitikinsite!

Dėkojame Lėjai už kalėdinę pasaką ir šimtas ketvirtąjį kartą primename, jog visi norintys dalyvauti šventiniame konkurse „Stebuklinga kalėdinė pasaka“ smulkesnę informaciją gali rasti mūsų bibliotekos tinklalapyje, adresu: https://www.alytus.rvb.lt/?p=30463   

Tad nekantriai laukiame jūsų pasakėlių ir iki naujų susitikimų!

Arnoldas Šatrauskas