Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Stebuklingos dovanos“/Konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“/(16)

Spausdinti

„Dieną, kai pasaulyje atsirado Corona virusas, visi labai nusiminė. Žmonės pradėjo sirgti. Artėjo Kalėdos, o niekas netikėjo, kad jos bus linksmos, laimingos ir stebuklingos. Bet vis vien visi puošė namus, eglutę ir laukė… Visi turėjo būti vieningi“.

Štai taip liūdnai, bet truputėlį ir optimistiškai savo kalėdinę pasakaitę pradeda dar viena mūsų šventinio konkurso dalyvė – devynmetė Miglė Baranauskaitė iš Makniūnų. Ši Miglės pasaka mums tarsi siunčia žinią, jog nelaimės akivaizdoje visi privalome susitelkti vienam pagrindiniam tikslui ir kaip niekada būti vieningi. O tas vienintelis tikslas, be jokios abejonės, klastingasis koronavirusas, negailestingai šienaujantis vieną po kito savo mirtinoje „javapjūtėje“.

Tačiau, kaip pastebi Miglė,  šiuo metu mes tampame ne tik žymiai vieningesni, bet it gerokai draugiškesni. Štai ir Miglės pasakoje du užkietėję priešininkai ir antagonistai – išdykęs velniukas ir linksmasis Sniego senis – tampa neišskiriamais draugais. Ir išties: šiuo metu pykčiams tikrai nėra vietos, kai Kalėdos jau visai  „kabo“ ant nosies.

Tačiau ir dovanos, kurias mes dovanojame, nebūtinai turi būti apčiuopiamos ar turėti materialinę vertę. Mūsų nuoširdumas ir draugiškumas – ir yra pati didžiausia dovana, kurią mes privalome dovanoti ne tik savo artimiesiems, bet ir visiems mus supantiems žmonėms. Ir tą daryti mums reikėtų kasdien, nelaukiant nei didžiųjų, nei mažųjų švenčių. Tai ir yra tos „stebuklingos dovanos“ apie kurias mums rašo Miglė.

Tad dėkojame Miglei už šiltą kalėdinę pasaką ir šimtą trečią kartą primename, jog visi norintys dalyvauti šventiniame konkurse „Stebuklinga kalėdinė pasaka“ smulkesnę informaciją gali rasti mūsų bibliotekos tinklalapyje, adresu: https://www.alytus.rvb.lt/?p=30463

Tad nekantriai laukiame jūsų pasakėlių ir iki naujų susitikimų!

Arnoldas Šatrauskas