Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Meilė Kalėdų Seneliui“/Konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“/(11)

Spausdinti

Neabejotina, jog viso pasaulio vaikučiai nuoširdžiai myli Kalėdų Senelį. Neabejotina, jog ir Kalėdų Senelis nuoširdžiai myli viso pasaulio vaikučius. Ir kaip jų nemylėsi! Jei vaikai visus metus buvo geri ir nekrėtė išdaigų, tai ir Kalėdų Senelis į vaikų gerumą įprastai atsilygina gerumu: dovanomis.

Galbūt todėl 6-metis Elijus Norkūnas iš Mergalaukio savo pasakoje „Meilė Kalėdų Seneliui“ ir prašo tiek daug dovanėlių. Ir tai logiška. Jei tų gerų darbelių buvo nuveikta daug, tai ir dovanėlės turėtų byrėti lyg iš gausybės rago. Juolab, jog Kalėdų Senelis Maiklas nėra koks nors ten šykštuolis Skrudžas, gailintis vaikams dovanų.

Šiame pasakojime Kalėdų Senelis Maiklas užlipęs ant stogo per kaminą Elijui primeta įvairiausių dovanėlių: pradedant Žmogaus-voro kostiumu ir baigiant saldainių lietumi. Dabar Elijus apsivilkęs Žmogaus-voro kostiumą galės daryti gerus darbus ne tik Mergalaukyje, bet ir visoje Lietuvoje. O gal ir visame pasaulyje. Kas ten žino.

Dėkojame Elijui už smagią kalėdinę istoriją, o Mergalaukio bibliotekininkei Sigutei Karčiauskienei – už jaunųjų rašytojų paieškas.

Dar kartą primename, jog visi norintys dalyvauti mūsų šventiniame konkurse „Stebuklinga kalėdinė pasaka“ smulkesnę informaciją gali rasti mūsų bibliotekos tinklalapyje, adresu: https://www.alytus.rvb.lt/?p=30463

Tad nekantriai lauksime jūsų pasakėlių ir iki kitų susitikimų!

Arnoldas Šatrauskas