Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Mano kalėdinės pasakos“/Konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“/(8-10)

Spausdinti

Šiandien – dosni diena kalėdinių pasakų mėgėjams, nes mes gavome net tris pasakėles, kurias mums parašė ir atsiuntė Alytaus Benedikto gimnazijos antrokė Vaiva Bernackaitė. Mergaitė net atsiuntė savo sukurtų pasakų knygelės viršelį, kuriame puikuojasi linksmai nusiteikęs Sniego Senis ir spalvinga dovanų dėžutė. Tačiau nors knygai viršelis ir itin svarbus, dar svarbesnis yra knygelės turinys. Tad apie ką gi rašo Vaiva?

Pirmoje savo istorijoje „Stebuklingas sapnas“ jaunoji rašytoja mums pasakoja apie berniuką vardu Emilis, kuris yra tvirtai įsitikinęs, jog Kūčios ir Kalėdos yra ne šventinė, o „paprasta, eilinė diena“. Tačiau pranašiškas sapnas greitai pakeičia berniuko nuomonę, nes po pabudęs jis suvokia, jog Kūčios ir Kalėdos – tai stebuklų metas.

Antroje istorijoje „Kalėdinės svajonės“ Vaiva jau rašo apie žemiškąsias svajones. Kol vieni berniukai dovanų nori gauti lėktuvėlį ar krepšinio kamuolį, mergaitė vardu Rūta nori šuniuko, „balto pūkų kamuoliuko su raudonu kaspinu“. Įtariu, jog „Rūtos“ tėveliai artimiausiu metu dukrai turės nupirkti mielą šuniuką su raudonu, o gal ir su mėlynu kaspinu.

Na, o trečioje istorijoje „Eglutė“ pasakojama apie Nojų ir Emilę, kurie šiais metais nepuošia eglutės, nes tėveliai neišgali jos nupirkti. Tačiau juk ne veltui Kalėdos – stebuklų metas. Tad kai vieną rytą pabudę vaikai nubėga į svetainę, ten jų jau laukia nuostabi žaliaskarė, žaižaruojanti visomis žaisliukų spalvomis. Ir „tai buvo vienos geriausių Kalėdų metų istorijoje“. Štai tokia optimistine gaida ir baigia savo pasakojimą jaunoji rašytoja Vaiva Bernackaitė.

Dėkojame Vaivai už prasmingas kalėdines istorijas ir eilinį kartą primename, jog visi norintys dalyvauti mūsų šventiniame konkurse „Stebuklinga kalėdinė pasaka“ smulkesnę informaciją gali rasti mūsų bibliotekos tinklalapyje, adresu: https://www.alytus.rvb.lt/?p=30463

Tad nekantriai lauksime jūsų pasakėlių ir iki naujų susitikimų!

Arnoldas Šatrauskas