Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Kalėdų rūpesčiai“ /Konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“/(7)

Spausdinti

Vėl skandalas! Skandalas 2! Bet dabar jau su „serialiniu-kriminaliniu“ kvapeliu! Pasirodo, jog Kalėdų Senelis gali ne tik pramiegoti Kalėdas, bet ir jas „pražiūrėti“! Ir tai visiškai nesusiję su užmaršumu ar senatvine demencija, nes Kalėdų Senelio pagalbininkai elfai stropiai seka iki Kalėdų likusį laiką ir kiekvieną rytą pasilypėję ant kopėtėlių rūpestingai nuplėšia praėjusios dienos kalendoriaus lapelį. Bet „netempsiu“ laiko ir pasakysiu, jog minėtasis skandalas susiję su… televizija.

Pasirodo, kol viso pasaulio vaikai kantriai laukia kalėdinių dovanėlių, Kalėdų Senelis sėdėdamas minkštame krėsle kremta sau sausainius ir per televizorių žiūri serialą „Moterys meluoja geriau“. Na, jūs galite pasakyti: „ma jį šimts! Tegul su žiūri! Didelio čia daikto. Baigs žiūrėti ir aplankys vaikučius!“ Bet ne! Pasirodo, tai jau 13-asis šio serialo sezonas ir bala žino kiek jį dar rodys. O laikas juk nelaukia. Kalėdos jau čia pat.

Tarsi to dar būtų negana, be priežiūros palikti nykštukas su velniuku ėmė svaidytis saldainiais, nors viso pasaulio vaikai gerai žino, jog saldainius reikia valgyti, o ne jais mėtytis. O jei kam į akį pataikysi? Žodžiu, pakvipo „kriminalu“. Dar gerai, kad elfas Kilis viską tvirtai suėmė į savo rankas, o tai Kalėdas Senelis tikrai būtų sutikęs prie televizoriaus, įdėmiai stebėdamas „gerai meluojančias moteris“.  

Tačiau apie tai bei apie visus kitus kalėdinius rūpesčius perskaitysite Miroslavo gimnazijos 4 klasės mokinės Melisos Žukauskaitės pasakoje „Kalėdų rūpesčiai“, kurią mergaitė atsiuntė konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“.

Dėkojame Melisai už stebuklingą kalėdinę pasaką, o Miroslavo bibliotekininkei Nijolei Žiūkienei – už dar vieną atrastą jaunąją rašytoją.

Primename, jog smulkesnę informaciją apie konkursą „Stebuklinga kalėdinė pasaka“ galite rasti mūsų bibliotekos tinklalapyje, adresu: https://www.alytus.rvb.lt/?p=30463

Tikimės, jog ir kiti Alovės, Butrimonių, Daugų, Krokialaukio, Miroslavo, Simno, Pivašiūnų gimnazijos bei kitų mokymo įstaigų moksleiviai taip pat noriai prisijungs prie mūsų konkurso ir artimiausiu metu pradžiugins mus savo kūrybiniais užmojais bei sumanymais. Tad nekantriai lauksime jūsų pasakų!

Arnoldas Šatrauskas