Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Stebuklų naktis gamtoje“ /Konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“/(4)

Spausdinti

„Visi žinome, kad Kūčių naktį pradeda kalbėti gyvūnai. Tačiau niekas nežinojome, kad stebuklai vyksta ir gamtoje“. Taip konkursui savo atsiųstą pasaką „Stebuklų naktis gamtoje“ pradeda 11-metė Simno gimnazijos penktokė Meda Marcinkevičiūtė.

Ir išties. Žmonės skrenda į Mėnulį, ieško ten dar neatrastų naujų gyvybės formų, tačiau pačios didžiausios ir įdomiausios paslaptys slypi ne begalinėse kosmoso platybėse, o visai šalia mūsų, gamtoje. O ten, pasirodo, vyksta tokie stebuklingi dalykai, jog jūs nė girdėte negirdėjote, nė regėti neregėjote.

Na, pavyzdžiui, ar jūs žinojote, kad žiemą nuo krūmo nukritusios erškėtrožių uogos virsta mielais ir linksmais nykštukais, kurie su stebuklinga lazdele lipdo Sniego senius ir paverčia juos gyvais? Nežinojote? Taip ir maniau. Tad paskaitykite Medos Marcinkevičiūtės stebuklingą kalėdinę pasaką ir sužinosite, jog norint per užsikimšusius kaminus sumėtyti dovanas vaikučiams, kartais kaminkrėčio pagalbos nepakanka.

Dėkojame Medai už įstabią kalėdinę pasaką, o Simno gimnazijos bibliotekininkei Linai – už atrastus jaunuosius talentus, kurių, regis, apstu Simne.

Priminsiu, jog smulkesnę informaciją apie konkursą „Stebuklinga kalėdinė pasaka“ galite rasti mūsų bibliotekos tinklalapyje, adresu: https://www.alytus.rvb.lt/?p=30463

Tikimės, jog ir kiti Daugų, Simno, Butrimonių, Krokialaukio, Pivašiūnų gimnazijų (ar kitų mokymo įstaigų) moksleiviai taip pat noriai prisijungs prie mūsų konkurso ir artimiausiu metu nudžiugins mus visus savo kūrybiniais užmojais bei sumanymais. Tad nekantriai laukiame jūsų pasakų!

Arnoldas Šatrauskas