Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Išgelbėtos Kalėdos“ /Konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“/(3)

Spausdinti

Turbūt jūs net nežinojote, jog šių metų Kalėdoms buvo iškilęs realus pavojus, o dovanėles šiemet būtumėt matę kaip savo kojų padus. Ir tai ne dėl aplinkui siautėjančio klastingo koronaviruso, bet dėl Kalėdų Senelio, kuris Laplandijoje buvo pakliuvęs į nepavydėtiną situaciją. Ir jei ne narsusis Ignas, apsiginklavęs dideliu vandens šautuvu ir vilkintis stebuklinga priešgaisrine striuke, tai dar neaišku, kaip čia viskas būtų pasibaigę. Tiesa, jam truputėlį padėjo bebaimis Senis besmegenis… Nes jei ne jis, Kalėdų Senelis būtų pajutęs visa ką naikinančios ugnies galią. Jūs galite paklausti: o kas dėl to kaltas? Paskaitykite – ir sužinosite.

O šią pasakaitę konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“ mums atsiuntė 10-metis Ignas Varanka iš Simno, kuriam pagrindinę pasakos siužetinę liniją padėjo išvystyti jo 1,5 m. broliukas Domas. Tad galbūt ateityje skaitysime ne tik brolių Grimų, bet ir brolių Varankų pasakas. O pasaką „Išgelbėtos Kalėdos“ skaitykite ČIA.

Primename, jog smulkesnę informaciją apie konkursą „Stebuklinga kalėdinė pasaka“ galite rasti mūsų bibliotekos tinklalapyje, adresu: https://www.alytus.rvb.lt/?p=30463

Tad dėkojame Ignui Varankai bei jaunųjų talentų ieškotojai Linai ir nekantriai laukiame kitų jūsų darbų!

Arnoldas Šatrauskas