Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Kalėdų išdaigos ir šis bei tas“ /Konkursui „Stebuklinga kalėdinė pasaka“/(2)

Spausdinti

Žinia, pirmadienis nėra pati smagiausia savaitės diena, tačiau gavus ir perskaičius Punios pagrindinio ugdymo skyriaus 6 klasės mokinio Deimanto Busilos pasaką „Kalėdų išdaigos ir šis bei tas“, jis mums jau neatrodė toks niūrus ir apniukęs. Nes vaikino atsiųstas rašinys išties žaižaruoja komiškomis situacijomis ir ne ką mažiau smagiais veikėjais, patenkančiais į netikėtas bei keistas situacijas.

Linksmuolis Deimantas savo pasakoje sukūrė ištisą galeriją ryškiaspalvių veikėjų, kurie tik iš pažiūros gali atrodyti kasdieniški ir paprasti. Štai kad ir katinas vardu Meduolis, kuris „nors ir atrodė paprastas katinas, iš tiesų buvo garsiojo Tomo žmonos brolio sūnaus pusbrolis“.

Arba šuo vardu Spagetis, „kuris buvo Simpsonų šuns Kalėdų Senelio padėjėjo provaikaitis“. Žodžiu, jei Simpsonų ar Kalėdų Senelio – tai „aristokratiška“ šuns kilmė bemaž garantuota… O štai visus herojų giminystės ryšius gal tik pats velniukas ar Deimantas gebėtų išnarplioti. Bet tame ir yra visas smagumas.

Tačiau tai dar ne viskas. Pasakoje bus ir po sniego lavina „palaidotas“ Kalėdų Senelis, ir iš dangaus pasipylusi… kūčiukų kruša, visiškai nepanaši į mums įprastą dangiškąją maną… Žodžiu, tikrų tikriausia „svieto“ pabaiga, besivystanti šventinių-kalėdinių įvykių fone! Tad dėkojame Deimantui už mums atsiųstą smagią pasakaitę, o Irenai Kaškonienei – už jaunųjų talentų paieškas bei jų skatinimą rašyti.

Primename, jog smulkesnę informaciją apie konkursą „Stebuklinga kalėdinė pasaka“ galite rasti mūsų bibliotekos tinklalapyje, adresu: https://www.alytus.rvb.lt/?p=30463

Tad dėkojame visiems atsiuntusiems savo pasakaites ir nekantriai laukiame kitų jūsų darbų!

Arnoldas Šatrauskas