Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Konkurso nugalėtoja Miglė Dainauskaitė apdovanota laureatės diplomu ir pasakų knyga

Spausdinti

Penktadienį rajono viešojoje bibliotekoje apsilankė kūrybą bei raštingumą skatinančio konkurso „Sukursime namuose – skaitysime ir bibliotekoje“ nugalėtoja, devynmetė alytiškė Miglė Dainauskaitė, kurią į biblioteką atlydėjo jos mama Kristina. Mergaitei buvo įteiktas konkurso laureatės diplomas ir pasakų knyga su konkurso dalyvių kūrinėliais.

Priminsime, jog šio literatūrinio konkurso dalyviai buvo kviečiami sukurti pasaką, kurioje būtų paminėtas velykinis kiaušinis, katinas ir pelė. Konkursas truko nuo balandžio 1-os iki gegužės 4-os dienos. Viso jaunieji pasakoriai atsiuntė 42 ranka rašytas pasakėles, kurios konkursui pasibaigus buvo sudėtos į vieną knygą. Keturiolika pasakos egzempliorių buvo įteikta visiems šio konkurso nugalėtojams.

Vos tik paskelbus konkursą jis sulaukė didelio jaunųjų kūrėjų susidomėjimo, nes tuo metu dėl koronaviruso epidemijos paskelbtas karantinas užkirto kelią kitoms aktyvesnio pobūdžio veikloms: tiek atvirose, tiek ir uždarose erdvėse. Tad nenuostabu, jog daugelis kūrybinių sprendimų tuo metu buvo įgyvendinami jaukioje namų aplinkoje.

Ir nors senoji lietuvių liaudies patarlė byloja „Neskubėk ir būsi pirmas“, konkurso laureatė Miglė nusprendė ją ignoruoti ir savo pavyzdžiu įrodė, jog veržlesniam XXI amžiui labiau tinkama kita patarlė: „Nesnausk, nes būsi paskutinis“. Nes praėjus vos porai dienų nuo konkurso paskelbimo, jaunoji rašytoja nieko nelaukus atsiuntė mums linksmą pasaką „Velykos ir pabėgusi pelė“, kurioje skaitytojai susipažino su sumania mergaite Migle, jos mylimu kačiuku Miciumi, draugų ieškančia pelyte ir… kalbančiu velykiniu kiaušiniu.

Vadovaudamasi konkurso nuostatais Miglė ne tik nufotografavo savo pasaką, bet ir atsiuntė video failą, kuriame pati skaito savo pasaką. Tad jei skaitytojai dar nesusipažino su smagia Miglės istorija, siūlome nieko nelaukus jos pasakaitę paskaityti (https://www.alytus.rvb.lt/?p=28491) arba paklausyti bibliotekos „Facebook“ paskyroje: (https://www.facebook.com/AlytausRSVB/videos/673285773404928/)

Tad dar kartą dėkojame visiems konkurso dalyviams ir linkime neblėstančios kūrybinės ugnelės jų tolimesnėse veiklose.

Arnoldas Šatrauskas