Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Eičiūnų bibliotekoje pristatyta išskirtinė senovinių bokalų paroda

Spausdinti

Kolekcininkas Žydrūnas Stanulevičius jau neįsivaizduoja savo gyvenimo be vienetinių, išskirtinių eksponatų. Bokalai – kaip neįkainojami meno kūriniai su savo istorija. Jie nuo seno buvo ir atminimo daiktai, suvenyrai ar net brangi dovana, pagaminta iš įvairiausių medžiagų: molio, sidabro, alavo, stiklo, keramikos. Apie tai daug žino mūsų kraštietis, Vilniuje gyvenantis Žydrūnas Stanulevičius, jau dešimtmetį kolekcionuojantis neįprastus bokalus su dangteliais. Jo kolekcijoje – daugiau nei 500 įdomių istorinių, iš užsienio atkeliavusių bokalų.

Kai kurie Žydrūno kolekcijos bokalai – labai reti, kurių Europoje yra gal tik 10 vienetų ir kurių įpirkti eiliniam kolekcininkui niekaip nepavyktų. Net ir kopijų, nes jų kaina prasideda nuo 350 eurų ir daugiau.

Kitų bokalų išleista 10 000, 5000 vienetų ir dar mažiau. Tačiau kolekcininką domina ypač išskirtiniai bokalai. Tokie bokalai vertinami labiau kaip taikomosios dailės kūriniai, nors ir atlieka savo tiesioginę funkciją. Pasaulyje rengiamos tarptautinės bokalų parodos, mat šimtmečių istoriją turinčios vokiečių, švedų firmos sukūrė tikrus šedevrus.

Gera bibliotekoje sutikti tokius šiltus žmones, kurie turi daug ką įdomaus papasakoti. Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja parodos autoriui Žydrūnui Stanulevičiui ir jo žmonai Genutei už tokią istorinę pamoką Eičiūnų parodos dalyviams.

Organizatoriai: ARSVB Eičiūnų filialas ir Asociacija Eičiūnų bendruomenė

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Eičiūnų filialo informacija