Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Nacionalinė bibliotekų savaitė Punios bibliotekoje

Spausdinti

Minint Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, Punios bibliotekoje vyko renginiai, skirti suaugusiems ir vaikams.

Balandžio 23-ąją į susitikimą su VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro specialistėmis ir filmo „Kūdikis“ peržiūrą rinkosi suaugusieji (apie tai jau rašiau), na o balandžio 25-ąją į rytmetį „Bibliotekoj – kaip namuose“ buvo pakviesti mano artimiausi „kaimynai“ – Punios darželio vaikučiai. Juos atlydėjo mokytoja Dalė Kaškonienė ir mokytojos pavaduotoja Vilma Dudzinskienė.

Pirmiausia, patogiai įsitaisę ant sofutės, pasikalbėjome, ką gi vaikai veikia namuose. Jie žaidžia, piešia, konstruoja, žiūri „teliką“, skaito… Visko neišvardinsi. Bet, pasirodo, namuose neseka „pasakų be galo“. Tai ir pasekiau pasakaitę apie žvirblelį, kuris tupėjo ant krantelio… o kas jam toliau nutiko galit susirast knygutėj „Buvo senis ir senutė“.

Kadangi vaikučiai į biblioteką atėjo po robotikos užsiėmimo, tai ilgai sėdėti negalėjo, reikėjo kažkur išlieti susikaupusią energiją. Įsijungėme dainelę „Tindi rindi riuška“ ir šokom kaip kam patiko. Vienos dainelės neužteko, vaikai pasiprašė ir visų mylimą „Du gaideliai“ pagroti. Na o tada jau galėjom vėl prie rimtesnio darbelio sėsti – paprašiau vaikučių nuspalvinti dainelės veikėjus. Vieni stengėsi pavaizduoti žvėrelius, kokius matė ekrane, kiti spalvino kaip jiems atrodė gražiau.

Na o po tiek „darbų“ laukė staigmena – vaišių stalas. Pasivaišinę saldumynais, atsigėrę sulčių, vaikai dar pavartė knygutes (kaip bibliotekoj be jų) ir iškeliavo atgal į darželį.

Jau nuo balandžio 16 d. bibliotekos skaitytojai buvo kviečiami dalyvauti Nacionalinei bibliotekų savaitei skirtoje, nuo 2017 metų vykstančioje akcijoje „Aklas pasimatymas su knyga“. Dažnai akį patraukia viršutinis knygos rūbas. Deja, kartais jis ir nuvilia. Akcijos metu skaitytojų laukė į laikraštį supakuotos knygos, kurias teko rinktis „aklai“, gal būt pagal nuojautą… Pas skaitytojus jau iškeliavo 9 knygos. Lauksiu atsiliepimų. 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė