Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Krokialaukio bibliotekoje tęsiami Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei skirti renginiai

Spausdinti

Balandžio 23 d. minėjome Pasaulinę knygos ir autorių teisių dieną. Daug naudingų žinių ir netikėtų įdomybių apie knygas ir jų teisingą platinimą mes sužinojome nuotolinėje pamokoje, kurią vedė nenustygstanti penktokė Ūla, socialinėje erdvėje geriau žinoma kaip Ū ilgoji.

Nuotolinės pamokos metu mergaitė supažindino su savo mėgstamomis knygomis, pateikė negirdėtų faktų, kodėl verta skaityti, kas sieja popierines, skaitmenines ir garsines knygas, kaip jomis legaliai dalintis ir kas yra autorių teisės bei apskritime esanti raidelė ©.

Pamokos pabaigoje mokiniai diskutavo apie skaitymo vertę ir kaip dalintis knygomis nepažeidžiant autorių teisių bei nenuskriaudžiant knygų autorių.

Balandžio 24-ąją, antrąją Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės dieną, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos ir Lietuvos bibliotekininkų draugijos bei Simno filialo bibliotekininkės S. Sejavičienės kvietimu 3 rajono bibliotekininkės (Sandra, Jolita ir Nijolė) susibūrėme į komandą „Eurobiblionės“ ir dalyvavome virtualioje viktorinoje „Šįryt nedirbu. Su Mariumi ir Edmundu!?”

Buvo labai smagu dalyvauti viktorinoje, pagilinti žinias ir smagiai praleisti laiką bendraminčių komandoje.  


ARSVB Krokialaukio filialo informacija