Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Susitikimas su VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro darbuotojomis

Spausdinti

Balandžio 23 d. Punios bibliotekoje vyko susitikimas su VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro darbuotojomis ir filmo „Kūdikis“ peržiūra.

Į susitikimą atvyko tarnybos atestuotas asmuo Raminta Mitrikevičienė, globos koordinatorės Rasa Visamirskienė ir Rasa Vaitkutė. R. Mitrikevičienė pristatė šio centro veiklą, papasakojo apie vaikų globos situaciją Lietuvoje ir Alytaus rajone, nuolatinių ir laikinųjų globėjų mokymus.

R. Visamirskienė pasveikino susirinkusiuosius su Pasauline knygos diena ir pakvietė pažiūrėti filmą „Kūdikis“ – juk ir knygos, ir filmai pasakoja kokią nors istoriją. O šio filmo centre – mažylis Teo, kurio likimas atsiduria socialinių darbuotojų rankose, nes motina jo atsisako.

Jautri, iki ašarų graudinanti istorija palietė žiūrovų širdis ir visai neprailgo, nors truko beveik dvi valandas. Po filmo peržiūros šeimos pagalbos centro darbuotojos pakvietė pabendrauti ir padiskutuoti prie arbatos puodelio. Dalyviai dalijosi savo įspūdžiais, uždavė jiems rūpimus klausimus atvykusioms specialistėm.

Renginyje dalyvavo Punios seniūnijoje gyvenanti globėja, auginanti du savus ir globojanti tris vienos šeimos vaikus. Ji dalijosi savo patirtimi apie nuolatinę vaikų globą, kylančius įvairius iššūkius.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė