Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Margas vaikiškas knygos pasaulis

Spausdinti

Kaip ir kiekvieną pavasarį, balandžio 23-29 d. minima Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šių metų tema „Europos šeimoje“, akcentuojamos vienos svarbiausių vertybių – vienybė ir lygybė, kuriomis skatinama puoselėti kultūros įvairovę, demokratiją, globalų pilietiškumą, ugdyti ir saugoti paveldą.

Alytaus r. sav. viešosios bibliotekos Krokialaukio filiale balandžio 23 d. vyko popietė „Margas vaikiškas knygos pasaulis“, skirta Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei. Popietėje dalyvavo Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus VI klasės mokiniai. Jie deklamavo poeto Juozo Erlicko eilėraštį „Aš moku augti“, eilėraščius iš Justino Marcinkevičiaus eilėraščių rinktinės „Vaikų žemė“ ir kt.

Mokiniai aktyviai dalyvavo ir kūrybinėse dirbtuvėse „Gražiausi žodžiai bibliotekai“. Tai buvo tikras darbymetis: mokiniai karpė, klijavo, spalvino ir rašė ant iškarpytų širdelių gražiausius žodžius bibliotekai, gražiausiais pavasario žiedais puošė bibliotekos langus ir stilizuotą medį.

Šeštokai dalyvavo ir viktorinoje „Ar pažįsti Lietuvos rašytojus ir jų kūrinius?“ Buvo sudarytos dvi komandos: „Pūkučių“ ir „Mintinukų“, kurioms vadovavo pačių išsirinkti kapitonai. Viktorinoje klausimų buvo pačių įvairiausių: reikėjo pasakyti pirmosios lietuviškos knygos pavadinimą ir jos autorių, įvardinti kuo daugiau lietuvių rašytojų pavardžių, prasidedančių raide M, prisiminti kuo daugiau lietuvių vaikų rašytojų ir kt.

Viktoriną keitė praktinės užduotys – per minutę reikėjo surasti nurodytas knygas bibliotekos lentynose, siekiant pasitikrinti atidumą, vaikams teko užrašyti kuo daugiau teigiamų ir neigiamų knygų veikėjų, pasakų pavadinimų. Linksmiausia užduotis – iš knygos „Pavasaris“: vaikai turėjo pasakyti, kokios  balandžio mėnesį minimos šventės ir atmintinos datos.

Kad visi dalyviai pajustų sėkmę ir veiklos džiaugsmą, abi komandos buvo paskatintos spalvotomis knygelėmis, akcentuojant, kad laimėjo Draugystė. Be to, mokiniai įsitikino: kurie skaito knygas, turi daug daugiau  žinių ir jie yra sėkmingi.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Jolita Vaičiulienė