Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pasaulinės kultūros dienos proga apdovanoti ir rajono viešosios bibliotekos darbuotojai

Spausdinti

Minint Pasaulinę kultūros dieną, nusilenkta Alytaus rajono kultūros bendruomenei, kuri, praturtindama krašto žmonių gyvenimus ir kasdienybę, savo stiprybės šaltinį randa kūryboje, mene, krašto papročiuose ir tradicijose.

„Iš visos širdies dėkoju visiems mūsų krašto kultūros ir meno žmonėms. Už jūsų darbus, kurie suteikia prasmę gyvenimui. Pripildo širdį, sielą ir mintis. Už juoką ir gerą nuotaiką. Už kūrybą, kuri įkvepia ir praturtina“, – su Pasauline kultūros diena sveikino merė Rasa Vitkauskienė.

„Esate ištikimi kultūros darbuotojo misijai, nes kultūros lygis priklauso nuo paties žmogaus dvasinio lygio, nuo gebėjimo naudotis turimomis vertybėmis bei jas turtinti, nuo dvasinės brandos: žmogus kuria kultūrą, kultūra kuria žmogų…“ – sakė ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Giedrė Volungevičienė.

Šventės proga buvo iškilmingai įteikti Alytaus rajono savivaldybės merės R. Vitkauskienės padėkos raštai kultūros darbuotojams, tarp kurių ir trys rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojai:

  • Irmai Žvinakienei, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Verebiejų filialo vyresn. bibliotekininkei, už prasmingą bibliotekos veiklos plėtojimą, projektinę veiklą, edukacijas ir iniciatyvumą organizuojant naujas paslaugas.
  • Astai Daironienei, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkei, už prasmingą bibliotekos veiklos plėtojimą, profesionalumą, aktyvią visuomeninę veiklą, edukacijas, ypatingą dėmesį skiriant vaikų užimtumui.
  • Irenai Kaškonienei, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Punios filialo vyresn. bibliotekininkei, už prasmingą bibliotekos veiklos plėtojimą, profesionalumą, aktyvią visuomeninę veiklą, ypatingą dėmesį skiriant vaikų užimtumui.

Alytaus rajono kultūros darbuotojus profesinės šventės proga sveikino Alytaus jaunimo centro baleto studija „Jete“, muzikinę dovaną įteikė vyrų vokalinis ansamblis „Quorum“.

Visų susirinkusių svečių potėpiais nutapytas paveikslas tapo kultūriniu simboliu ir vienu geriausiu visų laikų Alytaus rajono kultūros bendruomenės meno kūrinių. Jam paruošta garbinga vieta Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokykloje. Tikimasi, kad tradicija bus pratęsta kitąmet ir po dešimties metų bus surengta ir pristatyta unikali rajono kultūros lauko žmonių paroda.

Alytaus rajono savivaldybės informacija
Auksės Čyžiūtės nuotraukos