Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Balandžio mėnesį Užubalių filiale pristatytos trys parodėlės

Spausdinti

Balandį Užubalių filiale pristatytos trys skirtingos tematikos parodėlės. Pirmoji – žinomos vaikų rašytojos bei iliustratorės Linos Žutautės knygelių paroda.

Lina Žutautė knygų vaikams iliustruotoja ir rašytoja. Daugelis geriau žino kaip Kakės Makės kūrėją ar net „mamą“. Ji kasmet į pasaulį išleidžia po naują istoriją apie neklaužadą, kurios kaskart mažieji skaitytojai laukia su nekantrumu. Rašytoja pasakoja apie savo kūrybą:

„Rašymas leidžia išlaikyti ryšį su savo vidiniu vaiku, o tai yra labai svarbu. Kai toks ryšys yra, tampa daug lengviau atsakyti į kylančius klausimus sau apie save: kas mane liūdina arba džiugina, kodėl net būryje kartais jaučiuosi vieniša, ko noriu iš tikrųjų ir pan. Tai tarsi vidinė psichoterapija, bet kartu ir būdas patirti daug džiaugsmo kuriant.“

Jos kūryba labai patinka vaikams, todėl nenuostabu, jog iš Užubalių filialo parodos nuolat „dingsta“ eksponatai – Kakės Makės nuotykių knygelės!! Knygeles išsineša mažiausieji bibliotekos skaitytojai.

Antroje parodoje pristatyta ne ką mažiau įdomi rašytoja Rasa Dmuchovskienė su „Skruzdėliukas Nežiniukas“ knygelėmis.

Autorė – kūrybiška asmenybė. Ji 2011-tais metais pristatė savo kurtų juvelyrinių dirbinių parodą. Taip pat Rasos Dmuchovskienės biografiją papildo ir vaikų rašytojos karjera. 2019-tais metais pasaulį išvydo knygelė „Skruzdėliukas Nežiniukas“.

„Skruzdėliukas Nežiniukas“ iš pradžių buvo profesionaliai įgarsinta ir virto kompaktiniu disku. Kiek vėliau pasirodė ir popierinė knygelė. Kartu su smalsiu pagrindiniu veikėju vaikai ieško atsakymų į pačius įvairiausius klausimus, pavyzdžiui, kokio ilgio gali būti voratinklio siūlas ar kaip vikšras tampa spalvingu drugeliu.

Trečioji paroda – Alginos Palevičienės įspūdingi „Susipynę mazgeliai“ – makrame technika sukurti papuošalai. Algina gyvena ir kuria Užubaliuose. Jos papuošalai pasižymi ypatingu kruopštumu ir dailumu.

Prie šios parodos sustoję aikčioja, stebisi ir žavisi visos moterys.

Alytaus rajono viešosios bibliotekos Užubalių filialo informacija