Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Krokialaukio bibliotekoje paminėta Tarptautinė vaikiškos knygos diena

Spausdinti

Bendradarbiaujant su Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazija minėjome Tarptautinę vaikiškos knygos dieną. Bibliotekoje vyko tęstinės projekto „Knygos kelias: nuo senųjų, retų spaudinių iki šiuolaikinės, modernios knygos“ (vadovė lietuvių kalbos mokytoja S. Urbanavičienė) veiklos: popietė „Ką pasakoja knygos?“ ir vaikų piešinių paroda. Piešiniuose vaizduojami veikėjai iš vaikų perskaitytų knygų. Projektas yra skirtas lietuviškos spaudos atgavimo 120-osioms metinėms paminėti.

Dalyviams buvo pristatytos bibliotekoje veikiančios ir daug dėmesio susilaukiančios parodos: senųjų spaudinių paroda „Seniausia knyga mano namuose“ ir vaikų piešinių paroda „Ką pasakoja knygos?“ Senosios knygos pačios savaime jau yra istorija. Eksponuojamos knygos, vadovėliai su įrašais, brangių žmonių parašais, keliavusios į tremtį, padovanotos bibliotekai. 

Popietė paskatino prisiminti mylimiausias knygas, mėgstamiausius knygų herojus. Pasidalinti mintimis apie skaitymą – tai buvo įdomi ir nekasdieniška patirtis. Žvelgdami į draugų piešinius, atpažino knygų herojus. Vaikai kai kurias knygas jau buvo perskaitę ir labai svarbu, kad galėjo pasidalinti mintimis apie jau perskaitytą knygą. Tie, kurie šių knygų neskaitę, buvo raginami tai padaryti. Tai buvo tarsi rekomendacija perskaityti vieną ar kitą knygą.

Džiaugiamės, kad vaikų piešinių paroda kiekvieną dieną dar vis pasipildo naujais piešiniais, džiugina bibliotekos lankytojus.

Smagiausia renginio dalis dalyviams – pažintis su virtualiu žaidimu „Knygos kelias“. Žaidimo metu keliavome po spaustuvę, kūrėme knygas. Šis užsiėmimas buvo ne tik įdomus, bet ir naudingas, nes mokiniai galėjo savo žinias ir įgūdžius pritaikyti praktiškai. Dar kartą įsitikinome, kad skaitymas gali būti ne tik naudingas, bet ir smagus užsiėmimas.

Taipogi buvo pagerbti ir apdovanoti naujomis knygelėmis aktyviausi pradinių klasių knygų skaitytojai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė