Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Žodžiai prašo pagalbos“

Spausdinti

Balandžio 2 diena Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Miroslavo filiale prasidėjo pamokėle su mažaisiais darželio lankytojais. Šią dieną minima garsaus pasakininko H. K. Anderseno gimimo diena ir Tarptautinė vaikiškos knygos diena. Pamokėlės pavadinimas – „Žodžiai prašo pagalbos“, o kaip suteikti tiems žodžiams „pagalbą“ su pačiais mažiausiais – tai jau vaizduotės vaisius. Pradžioje bibliotekininkė pasikalbėjo su vaikučiais apie žinomiausias pasakas, o vėliau aiškinomės kaip geriausiai galėtume išreikšti savo mintis ar žodžius. Vaikučių nuomone tą geriausia daryti piešinių ir filmukų pagalba. Už tokius puikius pasiūlymus mes jiems parodėme H. K .Anderseno pasaką „Bjaurusis ančiukas“.

Balandžio 9 d. jau su vyresniais pirmos klasės vaikučiais (auklėtoja Diana Stankevičė) taipogi paminėjome Tarptautinę vaikiškos knygos dieną. Vaikai noriai vardino žinomas H.K. Anderseno pasakas ir jų pagrindinius personažus pagal bibliotekininkės rodomas nespalvotas iliustracijas. Kai kurių pasakų personažai ir net pačios pasakos vaikams buvo nežinomos, nes jos retai rodomos per televiziją ar net visai neekranizuotos.

Pasirodo, jog visiems įsimintiniausia Anderseno pasaka – „Sniego karalienė“. Tad ją visi ir perskaitėme, o vėliau ir aptarėme. Visiems buvo įdomu, o kas įtakoja mūsų širdeles virsti šaltu ledu? Bibliotekininkė vaikus taip pat supažindino ir su šių metų Tarptautinės vaikiškos knygos dienos plakatu bei pačia Tarptautine vaikiškos knygos diena: kas ją sugalvojo ir kokia organizaciją ją remia.

Buvo prisimintos ir kitos Anderseno pasakos: „Coliukė“, „Bjaurusis ančiukas“, „Mergaitė su degtukais“, kurios vaikus nukėlė į nepaprastą, kupiną pačių įvairiausių stebuklų pasaulį. Juk šiose knygelėse – visas magiškas pasakų pasaulis: gražios ir pamokamos istorijos, nuostabūs piešiniai, puiki erdvė vaizduotei.

Miroslavo filialo informacija