Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Daugų bibliotekoje vyko disputas „Ar melas visuomet neteisingas“

Spausdinti

Norėdamos paminėti Juokų arba Melagių dieną, Daugų miesto biblioteka pakvietė skaitytojus padiskutuoti tema, ar melas visuomet būna neteisingas. Melagių diena visame pasaulyje vadinama Juokų diena. Manoma, kad šią šventę sugalvojo prancūzai, bet dar senovės romėnai šventė Kvailių dieną.

Disputo dalyvių nuomone žmonės meluoja bandydami išsisukti iš pačių įvairiausių situacijų, norėdami įrodyti kitokią tiesą, negu yra realybėje, bei stengiasi įtikti žmogui. Prie kavos puodelio vyko diskusija apie vyrų ir moterų melą. Tad drauge bandėme išsiaiškinti, kurie jų meluoja dažniau. Manome, jog dažniau meluoja vyrai, norėdami išsaugoti gerą įvaizdį ir pasirodyti geresniais, o moterys meluoja nenorėdamos įskaudinti kito žmogaus.

Savo delnuose ieškojome M raidės, nes yra manoma, kad jei delnų linijos sudaro M raidę, tai tie žmonės beveik niekada nemeluoja. Beveik visų dalyvių rankose ji buvo, tad gal ir meluojame rečiau. Be to moterų ir intuicija neapgauna, nes jos melą „užuodžia“ iš tolo. Taip pat diskutavome ir apie dokumentines knygas, kiek jose yra melo ir tiesos.

Nuoširdus melas, melas dėl gėrio arba sąmoningai nutylėta tiesa vis tiek lieka melu. Kaip pasielgti įvairiose situacijose, kiekvienas turime nuspręsti patys, bet reikia nepamiršti, kad už melo pasekmes teks prisiimti asmeninę atsakomybę.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė