Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Kovo renginiai Punios bibliotekoje

Spausdinti

Apžvelgdama vasario mėnesio renginius esu minėjusi, kad mūsų bibliotekoje ketvirtą kartą vyko akcija Lietuvių kalbos dienoms „Skaitau lietuvių autorių knygą“. Noriu pasidžiaugti, kad skaitytojai noriai į ją įsitraukė: dalyvių buvo 21, jie perskaitė 43 knygas. Dalį knygų, kurių nėra mūsų bibliotekoje, parvežiau iš rajono viešosios bibliotekos. Taip „atradome“ du iki šiol nežinotus autorius: Valentiną Zeitler ir Regimantą Dimą, kurie rašo istorinius romanus. Beje, populiariausia šį kartą buvo taip pat istorinių romanų autorė Gina Viliūnė, jos knygos skaitytos 14 kartų.

Kovo 14 d. bibliotekoje apsilankė Punios darželio vaikučiai. Pirmiausia apžiūrėjome Kauno taikomosios dailės Alytaus filialo mokinių parodėlę ir smagiai pašvilpavome su švilpukais-paukščiukais. Kadangi neseniai buvo praėjusi 40-ties paukščių diena, tai tęsėme šią temą: pasižiūrėjome youtube įrašą apie parskridusius paukščius, pasiklausėme jų čiulbėjimo. Na o pabaigai pažiūrėjome senosios animacijos filmuką „Gegutė ir varnėnas“ ir, žinoma, pavartėme mėgstamiausias knygutes.

Kovo 15-oji – Lietuvos žydų gelbėtojų diena. Bibliotekoje visą dieną buvo demonstruojama virtuali paroda „Gelbėtojai ir išgelbėtieji: Alytaus rajono teisuoliai“, kurią parengė Alytaus rajono viešosios bibliotekos skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus vedėjas Arnoldas Šatrauskas.

Bibliotekoje taip pat veikia spaudinių paroda „Išgelbėjęs vieną gyvybę, išgelbėji visą pasaulį“, kurioje pateikta informacija apie Punios seniūnijoje gyvenusius žydų gelbėtojus. Tai Juozas ir Anelė Andriuškevičiai iš Kružiūnų, Adelė ir Juozas Buinickai iš Paliepių, Felicija ir Jonas Radlinskai bei jų dukra Elena Radlinskaitė-Asanavičienė iš Raižių. Taip pat paruošta knygų, susijusių su holokausto tema, paroda.

Kovo 16 d. bibliotekoje vyko popietė „Perskaičiau ir (ne)rekomenduoju“, skirta akcijos „Skaitau lietuvių autorių knygą“, aptarimui. Prie kavos puodelio padiskutavome apie perskaitytas knygas, populiariausius bei naujai atrastus autorius. Susirinkusieji taip pat buvo supažindinti su paroda, skirta žydų gelbėtojams iš Punios seniūnijos.

Kovo 21-ąją su Punios darželio vaikučiais ir jų mokytojomis minėjome Pasaulinę poezijos dieną. Skaitėme labai smagią Mariaus Marcinkevičiaus knygelę „Maži eilėraščiai mažiems“. Kadangi klausytojai tikrai maži, tai ir skaitėme tik trumpiausius eilėraštukus, o kad skaitymas neprailgtų, tai prasimanėm ir smagesnių veiklų: eilėraštį „Liūdesys“ – iliustravom, o „Musė“ – „važiuodami traukinuku“ sudainavom.

Jei kam liūdna – rekomenduoju ;)

Musė zyzia:
– Zu zu zu,
Vezime vaikus vezu.
Sunkiai man vaziuojasi,
Nes vaikai oziuojasi.
Reikia jai patarti
Raidę Ž ištarti.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė