Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Simno biblioteka Pasaulinę poezijos dieną paminėjo „Skambančiu poezijos pavasariu“

Spausdinti

Kovo 27-ąją Simno bibliotekoje vyko poetinė šventė „Skambantis poezijos pavasaris“, skirta Pasaulinei poezijos dienai.

Poezijos diena, tai kada kiekvienas žodis,
Plaukioja ore kaip sklandūs paukščių sparnai,
Kada žodžiai sukasi, rūksta ir skyla
Iš poetų širdžių, giliai kaip šaknys.

Poezijos diena, kada tyla nutyla ir paukščiai dainuoja kitaip,
Kada žodžiai plaukia lyg upė
Ir neša savo prasmę į pasaulį.

Poezijos diena, kada kiekvienas eilėraštis
Yra kaip gintaro lašas, kuriuo spinduliuoja
Šviesa, kurios niekas negali užgesinti,
Tik poetai, kurie transliuoja jos grožį.

Todėl Pasaulinę poezijos dieną švęsdami, pagarbinome žodžių jėgą ir galią, leidome poezijai paliesti mūsų sielas ir vilgyti mūsų širdžių gelmes. O, kad suvirpinti kiekvieną kūno dalelę, poeziją pynėme su magiškai skambančiais muzikos kūriniais. Ir iš tiesų atrodo paprastas renginys tapo tikra švente sielai, nugrimzdome kiekvienas į savo poezijos pavasarį ir mėgavomės juo.

Mintis švęsti Pasaulinę poezijos dieną Simne mums kilo tuomet, kai į bibliotekos darbuotoją kreipėsi Margarita Ivanauskienė, Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos mokytoja. Jos išsakyta mintis buvo labi paprasta: „O gal padarom ką nors gražaus ta proga?“.

Alytaus rajono meno ir sporto mokykla turi skyrių Simne, kurį lanko labai talentingi ir gabūs mokiniai. Jie poezijos dienai skirtame renginyje mus apsupo magiškomis melodijomis. Dainiaus Platūkio mokiniai Urtė Stanytė ir Matas Straleckas skambino fortepijonu, o Majus Žulkus grojo klarnetu.

Vėliau mokytoja Rasa Babarskienė pristatė fortepijono klasės mokines Karoliną Karalukaitę, Vakarę Sebestinaitę ir muzikinį fortepijoninį duetą Kamilę Račkauskaitę ir Sorentą Laurinavičiūtę. Savo ruožtu mokytoja Margarita Ivanauskienė pristatė fortepijono klasės mokines Rugilę Krupavičiūtę, Irūną Blaževičiūtę, Gabiją Krutulytę, Austėją Sejavičiūtę.

Debiutavo ir Alytaus rajono kultūros centro Simno skyriaus meno vadovo Jono Kazakevičiaus parengtas Irūnos Blaževičiūtės ir Rugilės Gaušytės muzikinis duetas. Eiles skaitė ARSKC skaitovai. Taip pat pakvietėme ir kuriančius žmones, tad savo eilėmis susirinkusius pradžiugino Ilona Šulinskė, deklamavo Viltė Simanavičiūtė. Esame dėkingi tiems, kurie atėjo ir buvo kartu su mumis.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo informacija
Auksės Čyžiūtės nuotr.