Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vankiškių bibliotekoje vyko poezijos ir muzikos popietė „Meile, pabūk su manimi“

Spausdinti

Pasaulinė poezijos diena minima nuo 2000 m. kovo 21 dienos. Šią dieną organizuojami įvairūs susitikimai su poetais, vyksta parodų pristatymai, skaitomos eilės.

Kaip žinome, poezija yra eilėraščių literatūra. Kartu tai ir žodžių muzika. Pasaulinės poezijos dienos proga Vankiškių bibliotekoje vyko poetinė popietė, kurioje dalyvavo Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos bei Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ narė, poetė Irutė Matažinskaitė-Lazickienė.

Renginio metu poetė papasakojo, kaip gimsta eiliuotas žodis, kaip poeto vidiniai jausmai bei išgyvenimai virsta eilėmis, kaip ir kada gimsta poetinis įkvėpimas. Susirinkusieji liko sužavėti septynias poezijos knygeles išleidusios Dzūkijos krašto poetės pasakojimu bei jos skaitomomis eilėmis, nes kiekviena parašyta knyga poetei suteikia dvasinę atgaivą bei sielos ramybę.

Poetė prisipažino mylinti savo gimtąjį kraštą, tad nenuostabu, jog daugumą savo eilėraščių ji yra parašiusi apie meilę Lietuvai tėvynei, kuri labiausiai atsispindi poetės knygoje „Tėvynę savo meile apkabinsiu“. Prisimindama nueitą savo gyvenimo kelią bei gražiausius gyvenimo momentus, poetė visa tai įprasmino savo knygoje „Spalvotieji širdies drugiai“. Daugelis jos parašytų eilių yra virtę dainomis, tad popietėje kartu dainavome ir klausėmės pagal poetės eiles atliekamų dainų: „Lauksiu tavęs“, „Esi man viena“, „Daina senjorams“. Pasibaigus renginiui Vankiškių bibliotekoje buvo galima įsigyti poetės parašytų knygelių.

Poezijos grožį mes pajuntame ją skaitydami, klausydami, klausydamiesi pagal mėgiamų poetų eiles sukurtų dainų. Tad džiaugiamės, jog šis susitikimas su poete Irute Matažinskaite-Lazickiene daugumai renginio dalyvių sušildė giliai slypinčius poetinius jausmus bei įkvėpė pasidžiaugti gydančia poezijos galia.

Popietės viešnia pažadėjo parašyti dar ne vieną knygą, o labiausiai, anot jos, norinti išleisti pasakėčių knygą vaikams. Tad ir palinkėjome poetei įgyvendinti visas savo svajones.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Rūta Marcinkevičienė