Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Žalias Žemės rūbas“ Kumečiuose

Spausdinti

Kovo 20 d. minima pasaulinė Žemės diena, astronominis pavasaris. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. 1971 m. Jungtinės Tautos pavasario lygiadienį paskelbė Pasauline Žemės diena. Žemės dienos iniciatorius Johnas McConnellis kreipėsi į mūsų tautą, ragindamas Lietuvos gyventojus taip pat tapti Žemės globėjais, o pavasario lygiadienį, kuris skirtingose planetos vietose skaičiuojamas kovo 20 – 21 d., minėti kaip Pasaulinę Žemės dieną. Lietuvoje oficialiai įteisinta ir minima Žemės diena nuo 1992 metų.

Ta proga Kumečių bibliotekoje parengta spaudinių paroda „Žalias Žemės rūbas“. Taip pat kalbėjome apie visai planetai aktualias aplinkos apsaugos problemas. Juk Žemę saugoti privalome visi, pradedant nuo savęs, savo namų, nes ši graži pavasario šventė kiekvieną žmogų įpareigoja konkrečiais darbais prisidėti prie Žemės planetos išsaugojimo.

Kad žemėje būtų gražu bibliotekininkė kartu su bibliotekos lankytojomis sodino įvairių gėlių daigelius. Atšilus orams gėlių sodinukai papuoš bibliotekos aplinką.

Bibliotekininkė padėkojo dalyvavusiems šventėje, BO „Dainavos kaukas“ už padovanotus gėlių daigelius palinkėjo į širdis įsileisti pavasarį, tuo pačiu saugoti ir mylėti Žemę. Popietė baigėsi prie arbatos puodelio.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kumečių filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Pocevičienė