Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Miklusėnų bibliotekoje – tautodailininko, medžio drožėjo Broniaus Vido Palažijos drožybos darbų paroda

Spausdinti

Alytaus rajono savivaldybėje, Alytaus seniūnijoje, Miklusėnų kaime gyvena labai talentingas tautodailininkas, medžio drožėjas Bronius Vidas Palažija, savo drožybos darbais garsėjantis jau ne vieną dešimtį metų. Tautodailininko drožybos darbų parodos garsino Lietuvą įvairiose šalyse. Šis menininkas sugeba kurti grožį, įprasmindamas medžio drožiniuose net paprasčiausias kasdienes gyvenimo akimirkas. Tačiau pagrindinis šio talentingo tautodailininko drožybos akcentas yra mediniai šachmatai. Palažija pasakoja, jog yra išdrožęs netgi Turkijos, Stalino, Hitlerio armijų, rusų caro, Vytauto Didžiojo šachmatus, pagal užsakymus išdrožęs ir grindų šachmatus.

Tautodailininkas domisi istoriniais įvykiais, skaito įvairią literatūrą, naršo internete. Be drožybos darbų medžio drožėjas domisi augalais, sodininkyste. 1997 m. yra gavęs V. Lansbergio apdovanojimą už gražiausią sodybą Alytaus apskrityje. Šiuo metu Miklusėnų gyvenvietėje augina ir parduoda dekoratyvinius augalus. Džiugu, kad kovo 16 d. tautodailininkas, medžio drožėjas Bronius Vidas Palažija pristatė savo drožybos darbų parodą Miklusėnų bibliotekoje.

Parodos pristatymo metu paminėjome ir Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Ta proga skambėjo dainos Lietuvai, kurias atliko bibliotekos skaitytojas Vincas Jančiauskas, eiles skirtas Lietuvai skaitė vyresnioji bibliotekininkė Dalė Kočiūnė, jaunasis bibliotekos skaitytojas Rokas Kariniauskas. Savo kūrybos eiles skaitė poetė Vanda Jančiauskienė, o Vytė Vitkauskaitė grojo kanklėmis.

Liaudies meno centro-muziejaus „Auksarankiai“ direktorė Linutė Bunikienė pasveikino bibliotekininkę su Knygnešio diena, pasidžiaugė ir padėkojo už organizuojamus renginius ir Miklusėnų kaimo talentingų žmonių darbų viešinimą. Skambias dainas atliko Regina ir Alvydas Tamašauskai, o dainuojant kartu su jais ir pašokti buvo galima.

Prasmingas ir nuotaikingas bibliotekoje susitikimas su talentingais žmonėmis praskaidrino savaitgalio nuotaiką. Bibliotekininkė taria nuoširdų ačiū visiems, kurie lankosi bibliotekoje, skaito grožinę literatūrą, domisi parodomis ir dalyvauja visuomeninėje veikloje.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miklusėnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė