Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Luksnėnų bibliotekoje vyko verbų rišimo edukacija

Spausdinti

Šv. Velykų laukimas prasideda nuo Verbų sekmadienio. Todėl sumanę rišti verbas jau iš anksto į Luksnėnų biblioteką susinešėme savo sudžiovintus augalus, prikarpėme buksmedžių, tujų ir kadagių šakelių.

Manoma, kad verba saugo žmones nuo ligų, namus nuo perkūnijos ir kitų nelaimių. Įkišta lauke – pasėlius ji saugo nuo sausros ir graužikų. Jomis pasmilkydavo pirmą kartą pavasarį išgenamus gyvulius, dėdavo į avilius, kad bitės būtų sveikos. Tikroji verba – puokštelė, suskinta iš gluosnio ir kadagio šakelių – tai anksti pavasarį prabundančių medžių ir krūmų amžinai žaliuojančios šakelės. Tikėtina, kad sprogstantys ir sužaliavę augalai turi magiškų galių, kad verbos paliesti gyvuliai bus sveiki, o žmonės – laimingi ir gražūs.

Todėl padedami Erikos Urbanavičienės komponavome, rišome, karpėme ir patys bandėme sukurti šį stebuklą.

Dėkoju šauniems, linksmiems ir išradingiems: Joriui, Ievai, Urtei, Kajui, Inai, Emilijai, Elijai, Melitai ir dar vienai Urtei, kurie su savo sukurtomis verbomis jums šypsosi iš nuotraukos. Taip pat noriu padėkoti Erikai, kuri aukojo savo brangų laiką bei Jūratei Ivašauskienei, parėmusiai šį renginį įvairiomis priemonėmis, kurios padėjo ir ateityje padės mums įgyvendinti dar ne vieną edukaciją. 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Luksnėnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Stakvilevičienė