Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Poezijos, dainos ir muzikos popietė Makniūnuose

Spausdinti

Nuo Mažvydo ir Donelaičio per neviltį, purvą ir sniegą,
Kokie paprasti ir bekraičiai lietuviški žodžiai atbėga.
Jie žiedlapiais tyliai pabyra ant mūsų širdžių ir ant lūpų,
O vėjas jų skambesį tyrą kaip lopšį virš tėviškės supa.

(Stasė Nedzinskienė)

Simboliška, kad minint Knygnešio dieną, Makniūnų bibliotekoje minima ir Pasaulinė poezijos diena. Anot italų kalbininko, vertėjo Pjetro Umberto Dini, knygnešiai – tai lietuvybės kontrabandininkai. Uždraudus spaudą lotyniškais rašmenimis knygnešių pastangomis lietuviškas spausdintas žodis pasiekdavo tolimiausius Lietuvos pakraščius. Taip lietuviškas žodis išliko iki mūsų dienų.

Makniūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė Berūta Sadauskienė pakvietė visus, mylinčius poetinį žodį, muziką, į popietę „Poezijos, dainos ir muzikos harmonija“. Jos metu skambėjo Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ poetų ir rašytojų kūryba, moterų ansamblio „Suvingio banga“ (vad. Stasė Maževičienė), makniūniškės Elvyros Kazakevičienės atliekamos dainos, veikė tėkmietės rašytojos Anelės Zurlienės austų rinktinių juostų paroda.

Už pagalbą organizuojant renginį Berūta dėkoja Raitininkų seniūnui Arūnui Laukaičiui, Makniūnų sodžiaus bendruomenei, Redai ir Juozui Adomaičiams, Dovilei ir Nedui Didžiuliams, Vaidai Tatulienei. 

Rima Rinkevičienė