Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Krokialaukyje tęsiama Nacionalinio diktanto rašymo tradicija

Spausdinti

Šiemet jau 14-ą kartą vyksiantis Nacionalinis diktantas – tai tarptautinis suaugusiųjų ir moksleivių raštingumą skatinantis konkursas. Vieniems tai proga pasitikrinti rašybos įgūdžius, kitiems – pasivaržyti, tačiau visiems tai galimybė didžiuotis unikalia lietuvių kalba, o ir padarius klaidų – išmokti ko nors naujo.

Ta proga kovo 15 d. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Krokialaukio filiale buvo rašomas Nacionalinis diktantas. Šių metų Nacionalinio diktanto teksto „Invazinė rūšis“ autorė – Agnė Žagrakalytė. Pasitikrinti lietuvių kalbos rašybos ir skyrybos žinias panoro 7 suaugusieji ir 11 Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos moksleivių. Diktanto tekstas įdomus ir aktualus, tačiau būta sudėtingų rašybos ir skyrybos atvejų. Kaip krokialaukiečiams sekėsi – kol kas neaišku, nes visas diktanto tekstas ir rašybos bei skyrybos paaiškinimai bus paskelbti puslapiuose diktantas.lt ir www.vlkk.lt

Tuomet ir galėsime objektyviai įvertinti savo lietuvių kalbos žinias bei prisiminti gramatikos taisykles, kurias jau esame gerokai primiršę. 100 geriausiai parašiusiųjų bus pakviesti į Nacionalinio diktanto finalą, kuris vyks gegužės mėnesį Vilniuje. Čia bus išrinktas raštingiausias moksleivis, suaugusysis ir užsienio lietuvis. 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Jolita Vaičiulienė