Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Gamta piešia gražiausius paveikslus” /Pasaulinei Žemės dienai paminėti/

Spausdinti

Per pastaruosius dešimtmečius labai suintensyvėjo materialinė gamyba ir išaugo gamtos išteklių naudojimas. Tai sukomplikavo žmonijos ir gamtos santykius. Kadangi reikia spręsti daugybę ekologinių ir žmonijos problemų, kasmet Jungtinių Tautų kvietimu kovo 20 d. minima Pasaulinė Žemės diena. Šios dienos tikslas – atkreipti kiekvieno iš mūsų dėmesį į aplinką, klimato atšilimo keliamas problemas, gamtos išteklių puoselėjimą, atsakingą vartojimą bei į tai, kaip kiekvienas galime prisidėti prie mūsų žemės išsaugojimo.

Minint Pasaulinę Žemės dieną Mergalaukio filialo bibliotekininkė surengė virtualią parodą „Gamta piešia gražiausius paveikslus“, kurioje eksponuojamos Birutės Girdžiūnienės fotografijos su įamžintais gėlių žiedais. Apie meilę gamtai Birutė G. sako taip: „Didingoji Žemė – žmonijos Motina. Ji – globėja, kuri mums tiek daug duoda, bet mes, žemės vaikai, dažnai pamirštame arba nepastebime, kažkur skubame nuleidę akis. Todėl noriu ir aš jai duoti, savo fotografijomis atkreipti žmonių dėmesį į gamtą. Man tai yra labai prasminga. Tai yra jausmai, mintys, mano požiūris į pasaulį“.

Gamtoje pailsi siela. Joje viskas taip harmoninga, kiekviena detalė turi savo vietą, charakterį. Gamta – neišsemiamas įkvėpimų šaltinis, kasdien atveriantis kažką tai naujo ir stebuklingo. Būnant gamtoje, braidant po rasotą žolę, vaikštant tarp pievose žydinčių gėlių ar aplankant miškus, dažnai mintyse skamba žymaus rašytojo, poeto, dailininko Kahlil Gibran citata: „Ir atmink, Žemė mėgsta jausti tavo basas kojas, o vėjai – žaisti su tavo plaukais“.

Nuoširdžiai dėkoju Birutei Girdžiūnienei už suteiktą galimybę nuotraukose matyti įamžintą gamtos grožį ir ta proga visus kviečiu aplankyti virtualią parodą „Gamta piešia gražiausius paveikslus“.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė