Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Šilti susitikimai“ Eičiūnuose

Spausdinti

Pirmasis pavasario mėnuo kovas gausus įsimintinais renginiais. Vienas jų vyko Eičiūnuose.  

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Eičiūnų filialas suorganizavo popietę „Šilti susitikimai“, kurioje dalyvavo VO Butrimonių bendruomenė, „Šviesa“ pirmininkė Zita Lukoševičienė, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė Asta Daironienė, Vaisodžių filialo vyresn. bibliotekininkė Daiva Ardzevičienė, Alytaus rajono kultūros centro Alovės skyriaus kultūrinės veiklos vadovė Ramunė Miškauskienė. Skambias dainas susirinkusiems dovanojo Alytaus rajono kultūros centro Alovės skyriaus Alovės šeimos ansamblis, vadovaujamas Ramunės Miškauskienės.

Popietės metu dainavome drauge su Danute ir Henriku Janukaičiais, o padainavus smagu buvo išgirsti įdomių prisiminimų apie jų koncertinę ir visuomeninę veiklą.

Džiugu, jog tokių renginių metu vyksta betarpiškas bendradarbiavimas su kaimyninėmis Butrimonių ir Vaisodžių bibliotekomis. Talentinga skaitovė A. Daironienė puikiai mokanti perteikti eiliuoto žodžio meną padovanojo susirinkusiems nuostabias poezijos akimirkas, kuriose nuskambėjo rašytojos Stasės Nedzinskienės eilės. Ypač visiems įsiminė jos sukurtas ir Astos perskaitytas eilėraštis „Dvilypis laikas“, kuriame puikiai atskleidžiamos nūdienos nuotaikos.

Taip pat visiems buvo malonu išgirsti ir neseniai Eičiūnuose gyvenančios, bet jau spėjusios pamilti šį kraštą Rasos Jančiauskienės mintis bei jos šiltą padėkos žodį. Dėkoju visiems dalyvavusiems „Šiltuose susitikimuose“, o ypatinga padėka – Alytaus rajono kultūros centro Butrimonių skyriaus folkloro ansambliui „Žolynai“, kuris visada noriai dalyvauja savo krašto renginiuose.

ARSVB Eičiūnų filialo informacija