Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Kovo 8-ąją „Pavasario moteris“ užsuko į Miklusėnų biblioteką

Spausdinti

Moteris yra tarsi eilėraštis. Jos grakštūs žingsniai yra tobulas eilėraščio rimas, skambantis mintyse jai praeinant. Jos jausminga kalba yra eilėraščio posmai, o veidas atskleidžia daugiau nei džiaugsmo šauktukai ir liūdesio daugtaškiai. Jos kūnas – dieviškumo egzistavimo įrodymas. Jos akys – neišsakyti žodžiai, liekantys tarp eilučių. Moteris yra meilės poezija, prieš kurią nublanksta visi pasaulio sonetai…

Su pavasariu, su pirmaisiais saulės išbučiuotais gėlių žiedais ateina ir pirmoji pavasario šventė – Kovo 8-oji, Tarptautinė moters diena. Ta proga Miklusėnų bibliotekoje vyko linksma popietė „Pavasario moteris“, kurios metu skambėjo eilėraščių posmai, džiugino skambios dainos, šmaikštūs postringavimai. Ir visa tai  buvo skirta moterims. Pasveikinti moteris su Tarptautine moters diena ir padovanoti bibliotekai knygų atvyko ir Lietuvos samariečių bendrijos Alytaus skyriaus pirmininkė Virginija Montvilaitė kartu su Alytaus Šv. Angelų Sargų parapijos „Carito“ ilgamete savanore Aldona Vasiliauskiene.

Nuo jų neatsiliko ir Miklusėniškių bendruomenės vyrai, kurie pasveikino moteris įteikdami joms po tulpės žiedą. Gėlėmis moteris taip pat pradžiugino ir bibliotekininkė Dalė, o Alytaus rajono savivaldybės Alytaus seniūnijos seniūnas Kęstutis Tumynas ta proga pasveikino moteris skambiomis dainomis. Sergejus Murauskas, pritariant gitarai, padainavo savos kūrybos bei kitų kompozitorių dainas. Kolegė Milda Stanevičienė taip pat pasveikino susirinkusias moteris ir kartu su kolege Dale bei Sergejumi sudainavo keletą romantiškų dainų.

Antanas Nedzinskas ir Armina Minikauskienė paskaitė moterims skirtas eiles, o Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuras pakvietė į sveikatai palankios mitybos užsiėmimą „Mažiau cukraus mūsų racione“. Įdomi sveikatai palankios mitybos paskaita sudomino ne vieną popietės dalyvį, nes viena iš mūsų sveikatos pagrindo sudedamųjų dalių yra sveika mityba.   

Nors iki Velykų beliko vos trys savaitės bibliotekoje jau jautėsi ir artėjančių Šv. Velykų šventinė atmosfera, kurią kūrė bibliotekininkės parengta velykinė paroda.  Nors šventė ir pasibaigė daugelis neskubėjo namo, nes prie arbatos puodelio dar ilgai netilo kalbos, juokas bei skambėjo dainos.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miklusėnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė