Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Parodos „Aš toks kaip ir tu, aš ne iš kitos planetos“ atidarymas Simne

Spausdinti

VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centras siekdamas teigiamų visuomenės nuostatų keitimo apie vaikų globą, globėjus ir globojamus vaikus gegužės viduryje Alytaus rajono Simno gimnazijoje padedant Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresniajai bibliotekininkei Linai Daniulevičienei sukvietė Simno gimnazijos vyresniųjų klasių mokinius ir pedagogus į parodą-paskaitą „Aš toks kaip ir tu, aš ne iš kitos planetos“. Šio renginio tikslas buvo supažindinti dalyvius su VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro globos centru bei jo veikla, pristatyti GIMK (globėjų (rūpintojų), budinčių globotojų, įtėvių, bendruomeninių vaikų globos namų darbuotojų mokymo ir konsultavimo) programą, pasidalinti gerąja globos patirtimi bei pasidžiaugti globojamų vaikų piešinių – rankdarbių keliaujančia paroda.

Atvykusius į paskaitą dalyvius pasitiko vyresniosios bibliotekininkės Linos Daniulevičienės puikiai paruošta jaukioje skaityklos erdvėje globojamų vaikų piešinių – rankdarbių keliaujanti paroda. Pradėdama renginį Lina sakė, jog vaikai užsukę į skaityklą iš karto pastebėjo parodą, jų dėmesį traukė eksponuojami piešiniai bei pagaminti įvairūs papuošalai. Ne vienas parodos lankytojas klausė, ar tai ne baigiamosios klasės mokinių darbai, o sužinoję, kad šioje parodoje eksponuojami piešiniai – rankdarbiai yra globojamų vaikų, jie sakydavo, kad tai gražūs darbai, o jų kūrėjai yra iš tiesų gabūs ir talentingi.

VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro direktorė Irena Arbutavičienė pradėdama susitikimą pasidžiaugė, kad Alytaus rajone gyvena ne viena globėjų šeima, kurioje savo namus bei šeimą atrado vaikai, kuriems gyvenime mažiau pasisekė, kurie globėjų dėka mokosi iš naujo pamilti gyvenimą bei pasitikėti suaugusiais žmonėmis (šiuo metu 47 globėjų šeimose auga 63 vaikai).

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) atestuotas asmuo (GIMK mokytoja) Raminta Mitrikevičienė supažindino dalyvius su pasiruošimu globos procesui, su GIMK mokymų programos svarba bei nauda besiruošiantiems tapti globėjais. Ji kvietė visus parsinešti šią žinią į savo namus ir šeimas, ragino mokinius pagalvoti… o gal aš taip pat noriu turėti sesę ar brolį bei siūlė pasikalbėti apie tai su savo tėvais. Raminta M. sakė, jog labai dažnai bijoma globoti paauglius, nes visuomenėje yra gajūs įvairūs mitai apie globą, tačiau globojami vaikai/paaugliai niekuo nesiskiria nuo savo bendraamžių, nes jie yra gabūs, talentingi, padykę, draugiški, norintys mylėti bei būti mylimais…

Socialinė darbuotoja – globos koordinatorė ir globėja Elytė Babravičiūtė sakė, kad savo mintyse ilgai bandė „prisijaukinti“ mintį apie globą ir labai džiaugėsi, kad ją palaikė jos pačios sūnus, kai ji su juo pasidalijo savo pamąstymais apie globą. Šiandien jos namuose krykštauja aštuonmetė globotinė, kuri ją vadina mama bei kurią su jos sūnumi sieja labai šiltas ir stiprus ryšys. Taip, ji neslėpdama sakė, jog šis kelias nėra lengvas, nes tenka įveikti daug iššūkių, bet kartu jis ir labai džiugus, nes matai kaip keičiasi vaikas.

Susitikimo pabaigoje buvo išdalintos skrajutės bei lankstinukai su pagrindine informacija apie globą.

https://www.facebook.com/Vaikaiyravaikai.Alytausrajonas

P.S. Paroda „Aš toks kaip ir tu, aš ne iš kitos planetos“ dvi savaites buvo eksponuojama ir Simno bibliotekoje