Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Metų knygos 2022 Krokialaukio bibliotekoje

Spausdinti

Metų knygos rinkimai – puiki proga pažinti šiuolaikinius lietuvių rašytojus, jų kūrybą. Biblioteka, dalyvaudama Metų knygų rinkimuose, kasmet stengiasi daugiau dėmesio skirti vis kitai knygų kategorijai. Šiemet bibliotekos lankytojai buvo supažindinti su visais nominuotų knygų penketukais – geriausiais praėjusiais metais išleistais lietuvių literatūros kūriniais vaikų, paauglių, suaugusiųjų prozos, poezijos bei publicistikos ir dokumentikos knygų kategorijose.

Šiemet dėmesys buvo skirtas vaikų knygų penketukui. Į 2022 m. knygų penketuką pateko Evelinos Daciūtės ir Aušros Kiudulaitės „Pasakojimas apie katiną ir tulpę“, Ilonos Ežerinytės ir Marijos Rubavičiūtės „Tetulė Liu“, Kęstučio Kasparavičiaus „Žvaigždžių paukštis“, Indrės Šalčiūtės ir Viktorijos Ežiuko „Lelijos nuodija miestą“ bei Kotrynos Zylės ir Ingos Dagilės „Geriausia diena“.

Mažieji skaitytojai džiaugėsi pirmieji gavę paskaityti naujas, dar dažais kvepiančias knygeles, kurios kelis mėnesius keliavo iš rankų į rankas, buvo aptarinėjamos, pasakojami įdomiausi ir įspūdingiausi įvykiai, nutikę knygų herojams, dalintasi įspūdžiais ir patirtomis emocijomis, atliktos įvairios kūrybinės užduotys, kalbėtasi, kad kiekviena knyga kažko pamoko, skatina kūrybiškumą.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė