Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Jaunoji Simno dailininkė savo tapybos darbų parodą pristatė gimtojo miestelio bibliotekoje

Spausdinti

ARSVB Simno filiale atidaryta jaunosios simniškės Smiltės Armanavičiūtės tapybos darbų paroda „Teptuko kelionės“. Smiltei tai pirmoji jos darbų paroda, nes pati tapytoja dar labai jauna, mokosi Simno gimnazijos šeštoje klasėje.

Gal dėl to buvo kiek nedrąsu surengti pirmąją parodą ir ją pristatyti miestelio bendruomenei, nes apie Smiltės pomėgį tapyti nežinojo net jos draugai.

Savo pirmoje parodoje Smiltė bendruomenei pristatė vienuolika paveikslų, kurių didžioji dalis – gamtos tema. Parodos pristatymo metu Smiltė pasakojo, jog tapymas jai leidžia atsipalaiduoti ir pabėgti nuo kasdienybės. Iki šiol savo darbus Smiltė arba dovanodavo artimiausiems žmonėms, arba laikydavo juos savo kambaryje, tad surengti parodą ir savo darbus parodyti didesnei auditorijai ją paskatino mama.

Smiltė ir jos mama dažnai lankosi Simno bibliotekoje, nes abi labai mėgsta skaityti. Tad kai vieną dieną atnešusios knygas jos papasakojo apie Smiltės pomėgį tapyti bei kilusią idėją surengti jos darbų parodą, mes noriai pritarėm šiam puikiam sumanymui, kurį beliko tik įgyvendinti. Gražus sutapimas, bet Smiltės tapybos darbų parodos atidarymas sutapo ir su jos gimimo diena.

Parodą bibliotekoje galima apžiūrėti iki birželio 15 dienos.

                                                                                                                   ARSVB Simno filialo informacija