Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Baltų vienybės dieną Daugų bibliotekoje moksleiviai dalyvavo viktorinoje apie baltus

Spausdinti

Balta baltų ugnis išdegins
Negandas ir tamsą,
Pasklidusią pasaulin.
Tebūna taip.

(Pranciška Regina Liubertaitė)

Baltų vienybės diena – Lietuvos atmintina diena, valstybinė Latvijos šventė, minima rugsėjo 22 d., pažymint 1236 m. Saulės žemėje įvykusį Saulės mūšį, kuriame susivieniję žemaičiai ir žiemgaliai sumušė ir sunaikino į popiežiaus Grigaliaus IX 1236 m. vasario 19 d. paskelbtą kryžiaus žygį išvykusį Kalavijuočių ordiną.

2000 m. Lietuvos ir Latvijos Seimai Saulės mūšio dieną – rugsėjo 22-ąją – paskelbė Baltų vienybės diena. Baltų vienybės dieną, rugsėjo 22 d. 18 val. 46 min. Saulė pasiekia rudens lygiadienio tašką.

Tad norėdama pažymėti šią dieną Daugų m. biblioteka pakvietė istorijos mokytoją Laimutę Leonienę, pradinių klasių mokytojas Vitą Vitkauskienę ir Raimondą Šilalienę su mokiniais dalyvauti viktorinoje „Ką žinai apie baltus?“. Pirmieji viktorinos užduotis sprendė 1 g. klasės gimnazistai. Nugalėjo „Žibutės“ komandos dalyvės: Odeta, Brigita, Sandra, Akvilė.

Gerai sekėsi atsakinėti ir trečios bei ketvirtos klasės mokiniams. Kadangi niekas nežinojo, kokia baltų šventė švenčiama iki šių dienų, tai Ugnei Mankevičiūtei buvo pasiūlyta paskaityti eilėraštį „Joninių naktį“. Gimnazistų žinios bus įvertintos pažymiu, o pradinukai už pastangas galėjo pasivaišinti saldainiais. Džiugu, kad pasibaigus viktorinai visi patenkinti ir su šypsenomis skirstėsi namo.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė