Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Edukaciniai užsiėmimai „lš lino siūlų“

Spausdinti

Mama – gražiausias žodis žemėje – į jį juk sutelpa visi kiti…

Motinos diena – viena gražiausių pavasario švenčių, turinčių gilias tradicijas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tai diena, kai gražiausi gėlių žiedai dovanojami pačiam artimiausiam žmogui – mamytei.

Lietuvoje Motinos diena švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį. Tai simbolizuoja žmonių pagarbą kilniai moters-motinos prigimčiai. Taip atsidėkojama už jos rūpestį auginant vaikus.

Mama – vienas svarbiausių asmenų žmogaus gyvenime, su kuriuo pirmiausia susitinkame tik gimę. Kiekvienam sava mama brangiausia ir gražiausia. Gerbti ir mylėti jas privalome visą laiką, bet minint Mamų dieną, atiduodame visą savo dėmesį tik joms, kaip jos atidavė save augindamos vaikus ir besirūpindamos šeimos gerove.

Artėjant Motinos dienai Parėčėnų bibliotekoje vyko edukaciniai užsiėmimai, kurių metu buvo ruošiamos dovanos motinoms. Turimi plastikiniai indai buvo apipinti lino siūlais, virvelėmis iš lino. Buvo gaminamos vazos, vazonai gėlėms, vaisinės. Motinos dienai pagamintos dovanos jau iškeliavo mūsų mamytėms.

Dėkoju Rasai Seiliuvienei, kuri moko mus, kaip galima gražiai papuošti namus ir Astai Miliauskienei, kuri aktyviai dalyvauja bibliotekos organizuojamuose užsiėmimuose. Gražios Motinos dienos šventės laukimo.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Parėčėnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalia Žvirblienė