Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rajono bibliotekininkai rekomenduoja: Sebastian Fitzek „Pacientas“

Spausdinti

Apie autorių

Sebastianas Fitzekas gimė 1971 metais Vakarų Berlyne, Vakarų Vokietijoje. Pirmąjį savo kūrinį „Profesoriaus Udolfo vardų knyga“ jis parašė kartu su Jürgenu Udolphu, kuri pasirodė 2005 m. Nuo 2006 m. S. Fitzekas pradėjo rašyti psichotrilerius, kurie visi tapo bestseleriais. Pirmoji jo knyga „Terapija“ 2006 m. tapo sensacija Vokietijoje, išstūmusi iš pirmos pozicijos Dano Browno bestselerį „Da Vinčio kodas“. Šiuo metu Fitzekas yra vienas sėkmingiausių rašytojų Vokietijoje. Pasak paties Fitzeko, vaikystėje jį įkvėpė tokie rašytojai kaip Enid Blyton, Michaelas Ende ir Alfredas Weidemannas, o vėliau – Stephenas Kingas, Michaelas Crichtonas ir Johnas Grishamas. Šiandien jis skaito viską, ką parašo amerikiečių rašytojas Harlanas Cobenas.

Knygos siužetas

Norėdamas išsiaiškinti tiesą, turi prarasti protą.

Maksas dingo prieš metus, ir tik pagrobėjas žino, kas nutiko berniukui. Bet nusikaltėlis, uždarytas psichiatrijos ligoninėje, įtarimus atmeta. Nelaimės prislėgti Makso tėvai vis dar laukia atsakymų…

Šis vyras jau prisipažino įvykdęs dvi siaubingas žmogžudystes ir Berlyno policijai parodė aukų kūnus, tačiau dabar psichiškai nesveiku laikomas Gvidas Tramnicas tyli, nes taip elgtis jam patarė advokatė. Policija įsitikinusi, kad jis pagrobė ir šešiametį Maksą, tik dar trūksta svarių įrodymų. Kol kalinys neprisipažins, berniuko tėvai nesužinos, kas nutiko.

Skęsdamas neviltyje ir siekdamas išsiaiškinti tiesą Makso tėvas ryžtasi apsimesti ligoniu ir įsigauti į vieną iš griežčiausiai saugomų psichiatrijos ligoninės skyrių, kuriame uždarytas pagrobėjas ir galimai jo sūnaus žudikas. Galbūt apsimetus pacientu jam pavyks atskleisti tiesą? Juk nieko nėra blogiau už mirtiną nežinią…

Asmeninė nuomonė

Tikrai įtraukiantis kūrinys nuo pat pirmųjų puslapių. Rekomenduoju būtinai perskaityti šią meistriškai parašytą knygą. Jeigu perskaitę nenusivilsite, skaitykite ir pirmąją rašytojo knygą „Terapija“, o taip pat ir „Skeveldra“ bei „Dovana“, kurios ne mažiau įtaigios. Skaitant šio autoriaus knygas, visiškai prarandama laiko nuovoka.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Radžiūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė
Irena Kuncevičienė