Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Krokialaukio bibliotekoje „pakvipo“ Velykomis

Spausdinti

Viena laukiamiausių pavasario švenčių yra Velykos. Tai šventė, kuri simbolizuoja atsinaujinimą. Pavargę nuo tamsios žiemos speigų ir šlapdribų, laukiame jos su nekantrumu. Galvojant apie Velykas, pirmiausia į galvą šauna mintys apie margučių dažymą, šventinį stalą, velykines dekoracijas. Velykiniai papuošimai namuose sukuria šventinę nuotaiką.

Krokialaukio bibliotekoje pavasaris jau prasidėjo, jau „pakvipo“ Velykomis – vyksta tradiciniai kūrybiniai užsiėmimai, kurių metu gaminamos verbos, velykiniai atvirukai, paveikslėliai, stalo, lauko dekoracijos, kuriomis papuošiamos bibliotekos ir gimnazijos erdvės.

O kaipgi be mūsų numylėtinių oliziukų. Jų šypsenos ir plaukelių žaluma visą pavasarį pasitinka bibliotekos lankytojus. Vykstančių užsiėmimų metu ir per pertraukas norintys ateina į biblioteką ir mokosi oliziukų gamybos paslapčių. Pasigaminę vieni augina klasėse, kiti nešasi į namus, juos puoselėja, papuošia savo Velykų stalą ir neša gerąją žinią apie biblioteką. Bibliotekoje jau veikia darbštuolių bibliotekos lankytojų velykinių dekoracijų parodėlė.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė