Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Stebuklinga knygų skrynelė“

Spausdinti

Kasmet balandžio 2-ąją, minint Hanso Christiano Anderseno gimtadienį, švenčiama Tarptautinė vaikų knygos diena. Jos tikslas – įkvėpti meilę skaitymui ir atkreipti dėmesį į vaikų knygas. Vaikams pamilus knygą ankstyvoje vaikystėje, su ja ryšys išlaikomas visą gyvenimą.

Balandžio 6-8 dienomis Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Miroslavo filiale vyko garsinio skaitymo ir teksto analizės valandėlės „Stebuklinga knygų skrynelė“. Dalyvaujant antros ir septintos klasių vaikams skaitymui pasirinkta metų knygos rinkimuose į penketuką patekusi Mariaus Marcinkevičiaus knygelė „Akmenėlis“. Tai istorija įvykusi Vilniuje, tačiau galėjo nutikti bet kur Europoje, nes buvo vykdomas žydų naikinimas, arba kitaip – HOLOKAUSTAS.

Vyresnieji septintos klasės mokiniai diskutavo apie karo žiaurumus, tautos naikinimą, palygindami šių dienų įvykius Ukrainoje. Mažieji antrokėliai labai daug visko klausinėjo, aiškinosi išgirstos istorijos jiems nesuprantamas ištraukas. Bibliotekininkė pristatė ir kitas keturias rinkimus laimėjusias knygeles. Nors knygelių paketas į biblioteką dar nepristatytas, bet vaikai su jomis jau galėjo susipažinti bibliotekininkės paruoštose skaidrėse. Atsisveikindami vaikai pažadėjo būtinai skaityti ir kitas nominuotas knygeles, kai tik jos bus pristatytos į biblioteką.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miroslavo filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Žiūkienė