Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Krokialaukio bibliotekoje paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena

Spausdinti

Balandžio mėnuo prasideda gražia švente. Balandžio 2-oji – žymiojo danų pasakininko H. K. Anderseno gimimo diena. Nuo 1967 metų pasaulyje ji minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena. Šiemet ši diena Lietuvoje minima 30-ą kartą.

Krokialaukio bibliotekoje visą balandžio dieną šurmuliavo gimnazijos pradinių klasių mokiniai ir mokytojai. Jie susipažino su parodose „H. K. Anderseno knygų veikėjai“, „Mylimiausia mano vaikystės knyga“ eksponuojamomis knygelėmis, dalijosi jau skaitytų knygų įspūdžiais, dalyvavo susitikime su Svetlana Žadeikiene, pedagoge, kūrėja, dzūkų tarmės puoselėtoja, aktyvia visuomenininke.

Mažiesiems bibliotekos lankytojams ji pristatė savo rankomis pagamintas lėles, susiūtas pažintines, lavinamąsias knygeles, sekė linksmas pasakaites, skaitė eilėraščius, dainavo daineles apie jau vaikams gerai žinomus ir pamėgtus veikėjus: lapes ir lapiukus, katinėlius, šunelius, gaidelius ir kt.

Mokiniai pristatė savo mylimiausias vaikystės knygas, palikusias didžiausią įspūdį, vardijo žinomus pasakų veikėjus, sekė pasakas be galo, pasakojo anekdotus, minė mįsles, žaidė linksmus žaidimus. Aktyviausias renginio dalyvis buvo apdovanotas Svetlanos Žadeikienės dzūkiška tarme parašyta knygele “Ateik, vaikuci in mano sodų“.

Vaikų knygos diena buvo paminėta linksmai, aktyviai ir prasmingai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė