Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Daugų bibliotekoje mažieji skaitytojai susitiko su aktore, rašytoja Kristina Savickyte-Damanskiene

Spausdinti

Daugų miesto bibliotekos mažuosius skaitytojus aplankė trijų vaikų mama, aktorė, rašytoja, radijo laidų vedėja Kristina Savickytė-Damanskienė. Susitikimo metu Kristina pristatė savo naujausią knygelę vaikams „Kaip Tilis džiaugsmo ieškojo“, kurią parašė drauge su savo aštuonmečiu sūnumi Motiejumi Damanskiu.

Kristina papasakojo, kaip kilo idėja parašyti šią knygelę. Anot jos, viskas prasidėjo nuo to, jog jos namuose ėmė dėtis keisti ir paslaptingi dalykai: ant stalo, palangės ar kitose keistose vietose aktorės sūnus Motiejus netikėtai aptikdavo vieną ar kitą nykštuko laišką. O gero tono taisyklės reikalauja, jog mandagūs žmonės privalo atsakyti į gautus laiškus. Būtent iš Motiejaus susirašinėjimo su nykštuku ir gimė ši smagi knyga „Kaip Tilis džiaugsmo ieškojo. Pasaka su uodega“, kuri ir buvo pristatyta mažiesiems Daugų skaitytojams.

Šioje knygoje pateiktos trumpos pasakėlės – istorijos apie nykštuką Tilį ir jo surastus paslaptingus kalnų gyventojus – kibučius, pas kuriuos viešėdamas jis ne tik įsigyja naujų draugų, bet ir atranda kur kas daugiau, nei galėjo įsivaizduoti. Popietės pabaigoje Kristina atsakinėjo į vaikų pateiktus klausimus apie knygą.

Smagus ir šiltas bendravimas su autore ilgam išliks atmintyje, o Kristinai norisi palinkėti tolesnės sėkmės bei kūrybinio įkvėpimo, kurio dėka jos pasakos bei istorijos ir toliau džiugintų mūsų mažuosius.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė