Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Laisvės akcija Mikalave simboliškai apjungė lietuvių ir ukrainiečių tautas

Spausdinti

Vykstant karui Ukrainoje Lietuvoje organizuojama daugybė įvairiausių palaikymo akcijų, kurių metu renkamos lėšos bei parama nuo karo nukentėjusiems ar tėvynėje likusiems ukrainiečiams, apgyvendinami į Lietuvą atvykę karo pabėgėliai, teikiama humanitarinė ir psichologinė pagalba atvykėliams.

Tačiau ne mažiau svarbus ir moralinis ukrainiečių palaikymas, žinia, jog šioje kovoje jie  ne vieni, jog nuo jų tolimesnės kovos priklausys ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos ateitis. Tad Mikalavo kaimo bendruomenė taip pat nusprendė savo kukliu, bet nuoširdžiu  indėliu prisidėti prie palaikymo akcijų Ukrainai.

Minėdami Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, mikalaviškiai suorganizavo Laisvės akciją, kurios metu nešini trispalvėmis patraukė į laisvės kovotojų – Mikalavo partizanų memorialo vietą, šalia kurios į žemę prismaigstė daugybę pačių rankomis pagamintų vėjo malūnėlių, papuoštų lietuviškos trispalvės ir Ukrainos – mėlynos-geltonos – vėliavų spalvomis.

Simboliškai skleisdami žinią apie atkurtą Lietuvos nepriklausomybę, akcijos dalyviai tvirtai pareiškė, jog esame ir visada norime būti laisvi, kad vėjas nuolat suktų mūsų abiejų tautų laisvės sparnus, kad drauge galėtume laisvai svajoti ir gyventi. Nes mūsų ir ukrainiečių laisvė kaip vėjas, nesulaikoma ir gyvybinga.    

Tad branginkime savo Tėvynę ir išlikime vieningi! Palaikykime nuo karo kenčiančią Ukrainą! Pajuskime vienybės ir bendrystės nuotaiką bei laisvės pavasario vėją!

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mikalavo filialo vyresn. bibliotekininkė
Renata Stanevičienė