Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Keliaujantys skaitymai Alovėje

Spausdinti

Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokiniai kasdien Lietuvių kalbos dienoms skiria keletą minučių KELIAUJANTIEMS SKAITYMAMS, o tai reiškia, kad kiekvieną dieną du pradinių klasių mokiniai aplanko vyresnių klasių mokinius jų pamokose ir paskaito jiems tekstą ar eilėraštį apie gimtąją kalbą, knygas. ,,Keliaujantys skaitymai“ lankosi ir priešmokyklinėje ugdymo grupėje, užsuka ir pas valytojas, ir į biblioteką, ir į Alovės seniūno kabinetą. Dar laukia kelionė ir pas kitus seniūnijos darbuotojus.

Viskas vyksta organizuotai, o tuo pasirūpino pradinių klasių mokytojos – Sigutė Kaminskienė ir Renata Miškauskienė. Žinoma, kad tai – išbandymas skaitantiems. Vaikai prisipažįsta, kad nerimauja labiau nei skaitydami savo klasėse, ypač, kai tenka skaityti vyresnių klasių mokiniams arba suaugusiems klausytojams ir reikia labai pasistengti, kad nenutiktų taip, kaip nutiko knygos „Knygų vagilė“ herojei Lizelei, kuriai mokantis skaityti, kai tik atrodydavo, kad ji jau daro pažangą, kas nors būtinai imdavo strigti.

„Keliaujančių skaitymų“ tikslas – skaitymo įgūdžių tobulinimas ir gebėjimų kalbėti prieš auditoriją ugdymas, o tai įpareigoja pradinukus labiau pasiruošti skaitymams ir skaitinį paskaityti ne tik teisingai, bet ir raiškiai, įtaigiai. Skaitymai iš kabineto į kabinetą keliaus visą kovo mėnesį.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė