Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Ką žinai apie Daugus?“

Spausdinti

Daugų miesto biblioteka pakvietė Daugų Vlado Mirono gimnazijos istorijos mokytoją Laimutę Leonienę drauge su mokiniais dalyvauti viktorinoje, skirtoje Magdeburgo teisių suteikimo Daugams 230-ųjų metinių minėjime.

Daugai yra viena seniausių vietovių Lietuvoje, pirmą kartą paminėta kryžiuočių kronikų aprašymuose dar 1384 metais. Magdeburgo teisės Daugams suteiktos 1792 m. Apie tai ir apie Daugus Rusijos imperijos sudėtyje, tarpukario, pokario laikotarpius, trumpai papasakojo istorijos mokytoja Laimutė Leonienė.

Po trumpos Daugų miesto istorijos apžvalgos visi dalyviai atsakinėjo į viktorinos „Ką žinai apie Daugus?“ klausimus. Pirmąją kovo savaitę viktorinoje dalyvavo aštuntokai. Iš trijų viktorinoje dalyvavusių komandų daugiausia apie Daugus žinojo „Dribsnių“ komanda, kuri surinko 14 taškų.

Kovo 7 dieną viktorinoje dalyvavo 1 gimnazijos klasė. Nugalėtojais tapo „Aisčių“ komanda, kurios dalyviai – Redas, Laurynas, Augustė, Dominykas ir Gabrielius surinko 15 taškų. Džiugu, kad mokiniai tiek daug žinojo apie savo gimtą kraštą, o jei kas nors ir neatsakė į visus pateiktus klausimus, tai viktorinos dėka pasisėmė dar daugiau žinių apie gimtuosius Daugus.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė