Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Džiugus Kalėdų laukimas Kumečiuose

Spausdinti

„Įsižiūrėk, žmogau, į mažą purią snaigę –
Koks kartais panašus į ją esi“.

Onutė Jėckienė

Artėja visų laukiama, nuostabiai šviesi ir džiugi žiemos šventė – Kalėdos. Labiausiai švenčių laukia vaikai, juk šventė – tai mažas stebuklas, dovanojantis daug džiaugsmo, gerą nuotaiką, be to, visuomet atnešantis dovanų. Kiekvienai šventei reikia ruoštis iš anksto, o ruoštis visuomet smagiau kartu. Galima pasidalinti idėjomis, mintimis, parodyti savo išmonę ir pasižiūrėti į kitų darbelius.

Kalėdom ruošėmės ir puošėmės nuo pat gruodžio pradžios.

Bendromis suaugusiųjų, vaikų ir jaunimo jėgomis – karpėme, klijavome, iš susidėvėjusių knygų gaminome žaisliukus, mokėmės netradiciškai vynioti dovanas, kad tik bibliotekoje pasijustų kalėdinė dvasia.

Nuoširdus AČIŪ Broniui Misevičiui ir Lukui Matukoniui už knygų sienelės gaminimą, Gintarei Sebestinienei už trafaretus langų ir durų puošimui, Algiui Žiūkui už kalėdinę eglutę.

Kalėdinę eglutę savo megztomis snaigėmis papuošė Laima Kuzabavičienė. Snaigių kolekcijoje – virš 200-tų. Kiekviena snaigė – vis kitokia, sunku būtų išsirinkti labiausiai patinkančią ar gražiausią, visos traukia žvilgsnį.

Šiomis neištirpstančiomis gražuolėmis galima grožėtis iki Trijų karalių šventės.

Lauke Kumečiu kaimo bendruomenė paruošė prakartėlę bei papuošė didelę eglutę. Bendruomenės pirmininkė Audronė Granskienė susirinkusiems linkėjo: būkim visi vieni kitiems atlaidūs ir pakantūs, nors prieš gražiausias šv. Kalėdų šventes.

O vakarais gesinant šviesas ir veriant bibliotekos duris, pažvelgus į eglutę, rodos, ne tu į snaiges žiūri, o jos žiūri į tave, tarsi norėdamos priminti, koks trapus žmogaus buvimas, kurio prasmė – ne vien tik amžinas skubėjimas ir bėgimas.

Tad artėjant gražiausioms žiemos šventėms visiems norėtųsi palinkėti: lai ramybė, laimė, geri norai ir prasmingi darbai lydi jus ne tik per Kalėdas, bet ir per visus ateinančius Naujuosius metus.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kumečių filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Pocevičienė