Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Metams baigiantis

Spausdinti

Jaunieji šauliai – tai matomiausia visuomenės grupė, aktyviai dalyvaujanti ir organizuojanti įvairius visuomeninius renginius, akcijas, sporto varžybas. Jaunųjų šaulių būreliai veikia daugelyje Lietuvos rajonų.

Džiugu, kad nedidelė šauliukų grupė yra ir Kumečiuose, kuriai vadovauja Albina Kasperavičienė.

Šauliukai glaudžiai bendradarbiauja su Kumečių biblioteka, kartu vykdo įvairius renginius ir aktyviai dalyvauja juose.

Darganotą šeštadienio popietę jaunieji šauliukai susirinkę į biblioteką žiūrėjo estų režisieriaus Ilmar Raag filmą „Klasė“ (est. „Klass“), sukurtą 2007-aisiais metais.

Tikriausiai daugelis iš jūsų yra matę šį filmą, pasakojantį apie žiaurumo, arogancijos ir prievartos apimtą moksleivių klasę, kurios pyktis nukreiptas prieš mažakalbį Džozefą.

Filmo peržiūra metams baigiantis parinkta neatsitiktinai. Norėjosi, jog metų pabaigoje kiekvienas mūsų susimąstytume apie savo nuveiktus darbus bei poelgius, suteiktą pagalbą jos ieškantiems, padėkotume tiems, kurie ir mums, galbūt, ištiesė pagalbos ranką, kai jos labiausiai reikėjo. Šis filmas nepaliko abejingų tiek suaugusiųjų žiūrovų, tiek ir vaikų bei jaunimo.

Pasibaigus filmui susirinkusieji vaišinosi kareiviškais pusryčiais, saldumynais, šildėsi karšta arbata. Taip pat kalbėjomės apie praėjusiais metais kartu nuveiktus darbus, drauge aptarėme ir ateinančių metų bendras veiklas. Artimiausiuose mūsų planuose – Laisvės gynėjų diena.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kumečių filialo vyresn.  bibliotekininkė
Nijolė Pocevičienė