Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Projektas „Skirtukas – knygos draugas“

Spausdinti

Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir biblioteka dalyvavo socialiniame-meniniame projekte „Skirtukas knygai 2021“. Projekto tikslas – suburti vaikus paminėti Draugo dieną, kuriant savitą skirtuką knygai.

Priešmokyklinio ugdymo grupės mokytoja Rita Rinkevičienė ir bibliotekininkė Daiva Kalasauskienė kartu su vaikais kalbėdamos apie knygelių skaitymą, jų tausojimą kūrė pakietintus, laminuotus, netepančius knygų skirtukus, papuošdami įvairiomis linijomis, taškeliais, brūkšneliais, bangelėmis ir kt. Vėliau bibliotekoje surengė skirtukų parodą „Skirtukas – knygos draugas“. Draugo dienos proga pagamintus skirtukus vaikai dovanojo savo draugams – pirmokams, kurie užsiregistravo bibliotekoje ir gavo skaitytojo pažymėjimus. Skirtukai pradžiugino mažuosius skaitytojus. Jie sužinojo, kad skaitomą knygos vietą galima pažymėti spalvingu skirtuku.

Projekto metu kuriant skirtukus buvo lavinamas vaikų kūrybiškumas, patirtos džiugios emocijos skaitant, bendraujant ir kuriant drauge.

Vaikystė – tai laikas, kupinas emocijų, ieškojimų, atradimų. Knygų skaitymas yra vienas prasmingiausių vaikų ugdymo būdų, skatinančių geriau pažinti pasaulį, mokytis naujų dalykų, lavinti kalbinius įgūdžius, vaizduotę.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė