Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Sveikatai palankaus maisto gamybos edukacija Makniūnuose

Spausdinti

Įgavęs pagreitį Adventas skatina susikaupti ir pagalvoti apie artėjančias šventes, kurioms pasiruošti norime kuo geriau. Šeimininkėms labai rūpi, kaip išradingai papuošti stalą, kuo nustebinti tiek šeimos narius, tiek svečius. Šiam tikslui pasitarnavo Makniūnų bibliotekoje vykusi Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojama sveikatai palankaus maisto gamybos edukacija, finansuojama iš Europos socialinio fondo lėšų.

Edukaciją vedė maisto gamybos specialistės Irina Koscelkovskienė ir Giedrė Audėjaitienė. Lektorės ne tik supažindino su tinkamos mitybos įpročiais, maisto produktų nauda žmogaus organizmui, paaiškino, kaip tinkamai derinti skirtingus produktus, kad maistas taptų sveikata, o ne nuodu, bet ir padėjo susirinkusioms šeimininkėms pasigaminti sveikų patiekalų – trintos moliūgų sriubos, šaltą užkandį, desertą bei vaisių kokteilį.

Ragaudamos pačių pasigamintą maistą renginio dalyvės kartu su edukatorėmis aptarė valgymo įpročius, kultūrą, reguliaraus valgymo svarbą bei estetiškumą dengiant stalą. Juk žymiai skaniau valgyti gražiai atrodantį maistą nei bet kaip suverstą į lėkštę patiekalą. Dėkodamos lektorėms edukacijos dalyvės linkėjo sveikų, sočių ir gražių ateinančių švenčių bei susitikimų ateityje, nes mokytis niekada nevėlu.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Makniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Berūta Sadauskienė