Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Simno bibliotekoje atidaryta senovinių kalėdinių žaisliukų paroda

Spausdinti

Gruodžio 7 d. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Simno filiale atidaryta senovinių kalėdinių žaisliukų paroda „Žvilganti Kalėdų pasaka – šimtmečio istoriją seka“.

Parodoje eksponuojami Ritos Sabestinienės surinkti senoviniai kalėdiniai žaisliukai. Rita turi sukaupusi viso per šešis šimtus žaisliukų, iš jų senųjų yra apie du šimtus. Idėja rinkti kalėdinius žaisliukus kilo dar vaikystėje, kuomet jos močiutė, namuose vadinta mamule, puošdavo įspūdingo dydžio eglutę. Kiek prisimena Rita, eglutė visuomet buvo labai išpuošta ir visuomet jos viršūnė būdavo lig pat lubų. Tad iki šiol jai yra išlikę neišdildomi vaikystės įspūdžiai apie lubas siekiančią kalėdinę eglutę. Taip Rita ir pradėjo kaupti kalėdinius žaisliukus, kurių kiekvienas yra kruopščiai saugomas ir turi savo konkrečią vietą.

Paklausta, ar šiemet savo namuose ji taip pat puošia įspūdingo dydžio eglutę – Rita atsako neigiamai. Tiesiog jai gaila kirsti miške augančias eglutes, tad ji stengiasi pati kurti įvairias šventines dekoracijas, kuriomis ir puošia savo namus Kalėdoms.

Tad artėjant didžiausioms žiemos šventėms ir sumanėme su Rita eksponuoti Simno bibliotekoje jos kalėdinių žaisliukų parodą. Tiek darbuotojoms, tiek ir pačiai Ritai norėjosi parodą pateikti netradiciniu būdu, tad pasirinkę kiek netikėtą parodos eksponavimo būdą tikimės, jog daugeliui toks sprendimas patiks ir džiugins ne vieno parodos lankytojo akį. Primename, jog senovinių kalėdinių žaisliukų parodą visi galite apžiūrėti iki sausio 7 dienos.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo informacija